Dispută pornită de la toaleta unei grădinițe

Preşcolarii unităţii şcolare din localitatea gorjeană Borăscu au parte de o toaletă cum nu ar mai trebui să vedem în România. Situată în fundul curţii, aceasta reprezintă un pericol pentru cei mici, lucru constatat de către inspectorii şcolari. În schimb, primarul consideră că nu este periculoasă. Bai mai mult, acesta a spus că nu are sens să mai investească pentru îmbunătățirea condiţiilor de la grădinită.

”Nu stiu ce au considerat că este impropriu. Nu avem apă curentă la această toaletă, dar a fost amenajat în incinta grădiniţei un bazin unde copiii de pot spăla, atunci când folosesc toaleta. Am ajuns la concluzia cu doamna director să nu investim în această toaletă, având în vedere că, peste un an, această scoală se va închide ca și celelalte școli de pe raza localității care au fost modernizate”, a spus Constantin Ţucu, primarul din Borăscu.

Directoarea unităţii şcolare spune că toaleta respectivă are avizele necesare. ”La începutul anului şcolar a fost comisie din partea Consiliului Judeţean, Prefectură, DSP, la toate unităţile şcolare. Noi avem autorizație de funcționare din 2010. N-am avut niciun incident niciodată”, a declarat directoarea unității de învățământ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj spune că situaţia este extrem de periculoasă, nu doar urâtă. ”Situaţia era foarte periculoasă, nu doar urâtă pentru copii. Ar fi putut exista în orice moment pericolul ca un copil să cadă în acea groapă. Eu nu cred s-ar fi constatat acest lucru. Nu aș fi stat cu mâinile în sân dacă aș fi văzut lucrul acesta”, a spus Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj.

Deşi primarul îşi doreste desființarea unității școlare, pentru că sunt puțini copii, părinții nici nu vor să audă de așa ceva, deși condiţiile nu sunt cele mai bune. ”Mi-ar fi mai uşor. În primul rând, de ce să-i mute de aici, că este o grădiniță şi mă gândesc că cel mic, anul viitor, o să vină si el şi ar fi foarte frumos să fie şi el tot aici cu frații lui(...) L-au adus pe ăla portabil. E mult mai bun acel veceu, părerea mea aceasta este, că e bun ăsta. Eu sunt bunică şi îmi este mult mai ușor să o aduc aici. Așa puteam să o duc la Turceni, dar trebuie să mă duc să o duc, trebuie să mă duc să o iau pentru că este foarte mică si trebuie să o duc la microbuz”, au spus câțiva părinți.

Inspectoratul şcolar confirmă faptul că unitatea de învățământ nu se va desființa, aşa cum speră autorităţile locale. Pentru a rezolva problema, a fost montată o toaletă ecologică în spatele grădiniţei.

Vizualizări: 2,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: