Nu mai vin polonezii. Ce vrea să facă primăria cu terenul din Ciocârlău!

Municipalitatea din Târgu Jiu renunță la ideea vânzării celor peste 20 de hectare de teren în zona Ciocârlău. În ultimii ani, s-a vorbit despre diverse investiții ce ar putea prinde contur acolo ori ca acesta să fie concesionat. Acum primăria vrea să construiască acolo un parc fotovoltaic și să devină independentă din punct de vedere energetic.

Ideea a venit mai ales în contextul în care facturile la curent au crescut într-un ritm îngrijorător și municipalitatea abia ține pasul cu scumpirile. Ca să aprindă becurile în primărie, pe străzi și în instituțiile și școlile din municipiu, este nevoie de circa 20 de milioane de lei în acest an.

„Am renunțat la orice idee, și la aceea de a concesiona, și la cea de a scoate la vânzare acea suprafață de teren. În imediata apropiere a acelui teren există o stație de transformare a CEZ-ului, am luat decizia să realizăm un megaparc fotovoltaic ce va fi dimensionat exact pe consumul pe care îl are municipalitatea, cu asigurarea iluminatului public stradal și iluminatul clădirilor, unităților de învățământ pe care primăria le deține, stadionul, bazonul acoperit, Sala Sporturilor. Astăzi, asigurăm aproximativ 20 de milioane de lei pe an. Este suma estimată a se cheltui din bugetul primăriei și ale unităților de învățământ doar pentru curent”, a spus primarul, într-o emisiune la Tele3.

Anul trecut, autoritățile anunțau că niște investitori polonezi ar fi fost interesați să construiască sere și fabrici în zona Ciocârlău, dar demersurile nu s-au mai concretizat. 

Vizualizări: 2,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: