Stadion de 25-30 de mii de locuri la Motru

Stadionul din Motru nu a mai cunoscut modernizări de câţiva ani de când Pandurii a disputat acolo câteva meciuri din Liga 1, în 2017. Acum, după ce echipa locală Minerul Motru şi-a reînceput activitatea fotbalistică, autorităţile locale se gândesc şi la un stadion modern, chiar unul uriaş, cu o cpacitate de 25-30 de mii de locuri, mai mult decât dublu faţă de cel de la Târgu Jiu.

După decenii în care stadionul din Motru a rămas parcă încremenit în timp, şi nu a cunoscut nici o modernizare, exceptând doar montarea unor scaune din plastic, s-au găsit acum soluţii pentru modernizarea acestuia. Primarul din Motru, Cosmin Morega, îşi doreşte să amenajeze la Motru chiar un stadion destul de mare, cu o capacitate de 25-30 de mii de locuri. Ceea ce pare destul de mult pentru un oraş mic cum este Motru, având în vedere faptul că stadionul din Târgu Jiu are puţin peste 12500 de locuri.

Edilul a precizat că a început demersurile pentru a obține finanțare de la Compania Națională de Investiții. „Am făcut solicitare către CNI cu privire la modernizarea Stadionului Municipal din Motru. Am rezolvat deja problema cu cadastrul pentru această locaţie şi am primit documentaţia pentru această lucrare de modernizare a stadionului. Este un proiect ambiţios, cu o valoare destul de mare, 3,3 milioane de euro aproximativ, pentru unii este mult dar pentru alţii este puţin. Pentru stadion ne gândim la o capacitate de 25 30 de mii de locuri”, a spus edilul din Motru la Radio Infinit, unde a dat detalii despre acest proiect: „Proiectul include reabilitarea tuturor clădirilor din această incintă şi am insistat foarte mult pe partea de a găsi soluţii alternative cu privire la energia termică şi energia electrică. Practic îmi doresc să putem amplasa panouri fotovoltaice pe toate clădirile pentru a produce energie electrică şi apă caldă necesară clubului şi ar mai fi o variantă de încălzire proprie pentru această locaţie”. Întreţinerea unui stadion, respectiv încălzirea spaţiilor interioare şi apa caldă costă foarte mult, mai ales acum când totul s-a scumpit şi mulţi primari au probleme din acest punct de vedere. Un stadion sau o sală de sport oferă totuşi spaţii generoase pentru montarea de panouri fotovoltaice, soluţia salvatoare la care motrenii s-au gândit înainte de a moderniza stadionul.

Totuşi, având în vedere faptul că la stadionul din Târgu Jiu, de o capacitate mult mai mică, 12 500 de locuri, au fost necesare aproximativ 30 de milioane de euro pentru ridicarea acestuia, fără a include şi terenul de joc care mai costa câteva milioane de euro, dar fusese deja realizat de clubul Pandurii, valoarea mică a acestui proiect de stadion cu peste 25 000 de locuri este surprinzătoare, investiţia fiind cam de zece ori mai mică la o capacitate dublă a stadionului.

În plus, primarul din Motru a mai precizat că proiectul va include inclusiv reabilitarea pistei de atletism, a tribunelor şi sălilor de antrenament, a vestiarelor, a zonei de cantonament pentru echipă, o sală de forţă, împrejmuirea terenului, realizarea de căi de acces, parcări şi iluminat public şi toate cele necesare unui astfel de stadion, aşa cum s-au făcut şi la Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: