Cu ce ar putea merge localnicii din Bumbești-Jiu la mănăstire

Și orașul Bumbești-Jiu va avea transport în comun. Autoritățile cumpără autobuze electrice care vor asigura transportul în comun în oraș, dar și către Mănăstirea Lainici, în zilele de sâmbătă și duminică.

Pentru trei autobuze electrice echipate cu sistem complet de e-ticketing, stații de încărcare rapidă și stații de încărcare lentă, primăria are un buget de peste șase milioane de lei.

În aceeași sumă, vor fi reabilitate și două străzi din oraș. Este vorba, mai exact, de strada Bumbesti și strada Gheorghe Tatarascu. Totul, susțin autoritățile, în vederea îmbunătățirii mobilității urbane.

Banii pentru aceste investiții provin din fonduri europene. Primăria a scos la licitație achiziția autobuzelor și reabilitarea celor două străzi. Este a doua oară când se organizează licitație pentru acest proiect.

Firmele interesate mai pot depune oferte până pe 4 aprilie. Transportul în comun ar putea deveni funcțional de la anul.

Autobuzele electrice vor circula în orașul Bumbești-Jiu și în satele componente. Autoritățile au în plan ca, în weekend-uri, să organizeze curse și către Mănăstirea Lainici, contra-cost, pentru cei interesați.

Vizualizări: 2,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: