Aproape 2.000 de persoane se opun vânzării unei bucăți din Insulița Jiului. Ce va face primăria?

Aproape 2.000 de persoane au semnat petiția ”Salvăm Insulița de pe Râul Jiu din Târgu Jiu” exprimându-și opoziția față de tranzacția anunțată de primăria Târgu Jiu, care dorește să vândă 1, 5 ha din insulița Jiului firmei Crescendo SRL, care deține pe acest teren piscine și corturi de nunți.


Inițiatorul acestei petiții, liberalul Iulian Popescu, cere autorităților să reconsidere această decizie.

”Primăria Târgu Jiu vinde Insulița de pe Râul Jiu, mai exact 15.000 mp, un loc de o importanță deosebită pentru comunitatea noastră. Aceasta nu este doar o simplă bucată de teren, ci un loc care face parte din patrimoniul orașului. Insulița trebuie să rămână un bun public. Nu permitem vinderea sa. În alte orașe, administrația publică încearcă din răsputeri să cumpere active care să intre în domeniul public, însă Primăria Târgu Jiu încearcă să le vândă pentru interesul lor.  Avem nevoie de sprijinul vostru pentru a opri această vânzare și pentru a asigura că acest loc rămâne al nostru, al comunității”, se arată în petiție.

Până în acest moment, omul de afaceri Călin Lemnaru nu a oferit un punct de vedere cu privire la planurile sale de dezvoltare și motivele achiziției acestui teren, în situația în care perioada de concesiune nu a expirat. 

Vizualizări: 3,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: