Gorj: Serviciu de pompieri înființat cu o autospecială din 1970

Risipa banilor publici atinge cote maxime într-o comună din Gorj. Autoritățile locale din comuna Alimpești au înființat, în urmă cu aproximativ un an, un Serviciu de Pompieri cu o autospecială din 1970, care se defectează frecvent și are un consum de combustibil foarte mare.

Solicitările la care a intervenit Serviciul de Pompieri pot fi numărate pe degete, toate fiind la incendii de vegetație. Cu un șofer angajat și cu cheltuieli suportate din bugetul local, autoritățile au pus în funcțiune o autospecială de stins incendii din anul 1970.

"Serviciul de Pompieri a fost înființat de curând. Avem angajat un șofer de câteva luni, care ne mai ajută prin primărie când nu are intervenții. Autospeciala o avem de mult, este veche și consumul este destul de mare. Problema este că se mai și defectează și găsim cu greu piese pentru ea. Nu pot să vă spun exact ce cheltuieli sunt anual cu acest serviciu", a declarat Victor Drăgulescu, primarul din comuna Alimpești.

Ani de zile autospeciala a fost abandonată în incinta primăriei, iar acum a devenit o mașină care consumă resurse financiare considerabile.

"Serviciul l-am înființat anul trecut. Așa cum am spus, de câteva luni avem un angajat care are un salariu de 3.000 de lei. Ani buni mașina de pompieri a stat în garaj. De cheltuieli nu știu exact ce să vă spun. Noi o alimentăm când avem intervenții, dar consumă destul de mult. De obicei intervenim la incendiile de vegetație uscată", a mai spus edilul din comuna Alimpești.

Până își va găsi utilitatea în comună, autospeciala continuă să consume fonduri substanțiale din bugetul primăriei.

Galerie foto


Vizualizări: 2,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: