Primăria Târgu-Jiu, pe urma "marilor" datornici. A trimis decizii pentru 9 bani

Mii de cetățeni din municipiul Târgu-Jiu s-au trezit în cutiile poștale cu scrisori de la Direcția de Impozite locale din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Aceștia au fost înștiințați că mai au de achitat diferite sume de bani, care ar reprezenta plăți accesorii pentru plata cu întârziere a impozitelor și taxelor locale.


Până aici nimic ieșit din comun, însă atunci când au deschis pliscurile cetățenii au constatat cu stupoare că au de plătit câțiva lei sau mai ciudat, câțiva bani.


Cetățenii care au primit astfel de decizii în cutiile poștale nu au știut dacă să râdă sau să-și stăpânească furia față de felul în care Direcția de Taxe și Impozite Locale își bate joc de banii publici. Sunt multe situații în care taxele poștale costă mai mult decât suma impusă.


"Sincer am rămas uimită când am primit această decizie de la Direcția de Impozite și Taxe Locale pentru că eu am plătit la timp toate dările către Primăria Târgu-Jiu. Mi se pare jenant să îmi trimită scrisoare că am de plătit 9 bani. Poi orice om normal la cap ar realiza că s-au cheltuit mai mulți bani pe corespondența cu mine și pe plic decât au să recupereze se la mine. Probabil nu am obiectul muncii, au rezolvat toate problemele  și mă caută pe mine pentru 9 bani”.


Supărarea cetățenilor este cu atât mai mare cu cât majoritatea știu că marii datornici, în special cetățenii de etnie romă, nu sunt deranjați deși au datorii de ordinul zecilor de mii de lei.


"Pe mine mă caută să le dau 9 bani, dar pe romi care au datorii de mii sau zeci de mii nu își permit să îi deranjeze. Eu, cetățean de rând al municipiului dacă solicit un certificat de atestare fiscală nu îmi dau că am de achitat locul de parcare, sau impozitul, poate vreo amendă, dar când am fost să îmi achit dările la zi către Primăria Târgu-Jiu, unui cetățean rom cu datorii de peste 45.000 de lei i s-au dat certificat de atestare fiscală în fața mea că să-și facă acte de identitate. Bătaie de joc. O să mă duc să achit 10 bani să rămână în cont diferența pentru la anul", a făcut haz de necaz cetățeanul care are de achitat 9 bani.

Vizualizări: 2,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: