Primar: Aștept de un an un aviz de la Apele Române pentru a demara o investiție 

Primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, este extrem de nemulțumit de conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj. Edilul acuză conducerea instituției că îi blochează de un an o investiție importantă și urgentă care trebuie realizată în comună, afectând astfel siguranța cetățenilor.

Este vorba despre reabilitarea unui podeț peste un pârâu din comună, o investiție pentru care s-au alocat deja fonduri, dar care mai are nevoie de un aviz pentru demararea lucrărilor. Avizul de la Apele Române este așteptat de un an, spre disperarea autorităților locale.
"Nu este posibil să aștept de un an după un aviz de la Apele Române, iar domnul director de la SGA Gorj să mă mintă continuu. Este un pod peste un fir de apă, care acum a secat complet. Am apelat la toate relațiile și cunoștințele și, cu toate intervențiile, nu se dă avizul pentru a face podul. Actualul podeț este un pericol; oameni au căzut de pe el, viitura a luat căruțe, iar ei stau liniștiți în timp ce viața oamenilor este în pericol", povestește Sorin Bucurescu.

Autoritățile locale au alocat din bugetul local 1.800.000 de lei pentru reabilitarea podețului, dar nu pot face nimic decât să aștepte, în timp ce atât banii, cât și podețul improvizat de zeci de ani, stau să cadă.

"Ce mai încolo și încoace? Eu spun adevărul, e un podeț vechi de zeci de ani, făcut din traverse furate de la minerit, e o improvizație. Nu este posibil să avem banii să îl schimbăm, avem proiect, dar ne lipsește avizul de la Apele Române, iar domnul Vijulan mă amână de un an. Mai mult, îmi spune să stau calm. El cred că nu a înțeles că mie nu îmi e frică nici de el, nici de partid, nici de șefi; eu vreau să obțin cât mai repede avizul pentru a începe lucrarea. Dacă se mai întâmplă vreo nenorocire, domnul Vijulan să răspundă, pentru că de un an nu a fost în stare să dea un aviz", a mai spus Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 2,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: