Investitorii așteaptă răspuns de la ADR Sud-Vest Oltenia, în vederea parcului de la Bălești

Continuă pregătirile pentru realizarea Parcului industrial de la Bălești. Întreaga suprafață a fost concesionată, iar potențialii investitori așteaptă un răspuns de la ADR Sud-Vest Oltenia.

Eftimie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj, spune că patru investiotri au depus cererile și documentele necesare la ADR: ”În acest moment, întreaga suprafață este concesionată cu acte autentice, documente încheiate la notarul public, dreptul de superficie cu patru societăți comerciale. Nu mai există nici macar un metru pătrat disponibil acolo, decât ce este destinat pentru căile de acces și utilități. Toți cei patru investitori au completat și au depus la ADR Sud-Vest Oltenia, inclusiv dosare de finanțare din Fondul de Tranziție Justă”.

Nu se știe data la care parcul ar putea să fie inaugurat. Eftimie Popescu afirmă că totul depinde de ADR Sud-Vest Oltenia: ”S-a prelungit pe o perioadă nedeterminată, așa cum am eu pe surse informația, momentul în care se va da un răspuns cert, cine și ce dosare sunt eligibile și care nu. Oamenii așteaptă. Ce pot să vă spun este că doi dintre cei patru superficiari au și buget propriu din care pot să ducă la bun sfârșit investiția pe care o au în vedere în punctul de lucru de la Bălești. În acest moment, toată lumea așteaptă răspunsuri de la ADR Sud-Vest Oltenia. Ceea ce cunosc, tot din scursă credibilă, este că aceste dosare depuse în vederea finanțării, din Fondul de Tranziție Justă, au fost repartizate către audtitori independenți, fiindcă ADR nu are suficient personal de specialitate, astfel încât să facă o sinteză a acestor dosare  și să le depună cu un referat de recomandare la ADR, să le facă munca la ușoară. Nu se cunoaște daca la care vom avea acest verdict.Nu avem un termen stabilit de ADR Sud-Vest Oltenia. Mingea este la dumnealor”.

Societățile investitoare sunt din Alba, din Argeș și din Gorj. 

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: