Primăria confirmă că vinde bucata valoroasă din insulița de pe Jiu, dar precizează că nu vinde și viitorul heliport

Insulița de pe Jiu a ajuns la firma Crescendo SRL în mandatul unui primar PSD, Florin Cârciumaru, iar în mandatul altui primar PSD, Marcel Romanescu, acest teren este vândut prin negociere directă. Așadar, cei doi, Marcel Romanescu și Călin Lemnaru, vor sta la masă și vor negocia prețul pentru 1,5 hectare. Lemnaru a construit acolo o zonă de agrement, cea mai mare din oraș.

Primăria municipiului Târgu Jiu a confirmat vineri, printr-un comunicat de presă, că vinde 1, 5 hectare din insulița Jiului către firma Crescendo SRL, deținută de omul de afaceri Călin Lemnaru. 

În comunicatul remis presei, Primăria are un eșec lamentabil din punct de vedere al comunicării făcând o întreagă explicație despre faptul ca insulița nu este doar bucata de lângă Jiu, știută de toți targujienii, ci are o suprafață mai mare, pe care instituția încă nu o vinde. Admite însă proiectul de hotărâre prin care vinde direct unei firme din Târgu Jiu. 

Mai mult, amintește că tot pe insuliță este și heliportul, încă nefolosit după investiții de milioane de lei. Menționează însă că heliportul nu se vinde. Este tot o investiție începută de un social democrat, Victor Ponta, care în toiul campaniei pentru președinția României a alocat 400 de mii de lei pentru o platformă betonată denumită heliport. Ani mai târziu și multe milioane de lei, acolo e tot o platformă betonată pe care nu pot ateriza elicopterele SMURD.

 "Mai mult, în partea de Nord a obiectivului a fost construit un heliport ce aparține Consiliului Județean și dat spre folosință Spitalului Județean de Urgență.

Proiectul de hotărâre la care Iulian Popescu face referire a fost inițiat ca urmare a solicitării SC CRESCENDO SRL, societate care ocupă de 14 ani, în urma unei concesiuni, suprafața de teren de 1,5 hectare de pe insuliță. Legislația oferă posibilitatea solicitantului de a cumpăra acea suprafață de teren, iar situația se analizează de către Consiliul Local, care poate solicita o evaluare", explică primăria.

Iulian Popescu, liderul PNL Târgu Jiu, a făcut public proiectul de hotărâre prin care se vinde cea mai valoroasă bucată din terenul de pe Jiu.

În proiect este limpede că se vinde direct acestei firme. La începutul anului, tot după o perioadă lungă de concesiune, o firmă a lui Călin Lemnaru a mai cumpărat un teren de la primărie

Vizualizări: 7,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: