Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Afaceristul „Luşu”, scandal şi amenzi pentru „groapa cu crapi”

Un om de afaceri din Novaci a primit în ultimul an mai multe amenzi de la autorităţile locale sau cele de mediu, dar şi de la poliţie, pentru că s-a apucat să sape o groapă uriaşă la intrarea în comuna Polovragi sub pretextul că va amenaja acolo un iaz piscicol. Nimeni nu îl prea crede însă pe Ilie Vlăduţi că îşi va duce planul la bun sfârşit, deşi cel cunoscut şi ca „Luşu” se jură că în maximum un an de zile vom vedea crapi în balta uriaşă pe care o excavează. Suspiciunile sunt generate de faptul că până acum el doar a vândut piatra scoasă din pământ, iar zona în care sapă nu are apă decât atunci când sunt precipitaţii abundente.

Diverse instituţii, inclusiv de la Bucureşti, şi-au dat acceptul pentru săpăturile care sunt făcute chiar pe marginea drumului naţional 67 ce leagă localitatea de judeţul Vâlcea. În timp, autorităţile au făcut controale şi au constatat că suprafaţa excavată este mai mare cu aproape 1.400 de metri patraţi, un ultim control de acest gen având loc anul trecut cu puţin înainte de Crăciun. Atunci, inspectorii îi puneau în vedere lui „Luşu” să respecte proiectul iniţial, primarul Gheorghe Epure fiind convins că, de fapt, investitorul a urmărit cu totul altceva.

„A săpat mai mult ca să scoată mai multă piatră pentru că nu a respectat nici perimetrul de execuţia şi, mai mult, s-a extins spre alte locaţii cu alte săpături. Eu am luat poziţie faţă de această situaţie şi am sesizat forurile competente pentru că lucrăm ca anul acesta să devenim o staţiune turistică de interes local. Cu groapa aceea care e lângă drumul naţional şi cu alte care pot să mai apară după ce se încălzeşte vremea, nu cred că vom avea aspectul unei localităţi cu profil turistic. Dumnealui are şi autorizaţia expirată pentru exploatarea resurselor naturale şi, în consecinţă, nu mai poate exploata piatra de acolo. Oricum, în zonă este apă doar când sunt precipitaţii mai abundente. Nu văd cum va alimenta un eventual iaz piscicol”, afirmă edilul.

„N-am cerut ajutoare sociale”

Ilie Vlăduţi declară, în schimb, că este „persecutat” de autorităţi şi că nu înţelege ce au acestea cu el atâta timp cât el doreşte să pună în valoare un teren pe care nu creşte nimic. „Va fi un lac piscicol acolo, cu toate autorizaţiile de care este nevoie. Ei cred că eu m-am autorizat doar să vând piatra, dar nu este aşa. Tot ce am vândut de acolo am vândut cu acte şi am plătit taxe şi impozite la statul român. Nu m-am dus să cer ajutoare sociale, că poate se dorea şi lucrul acesta. Eu vreau să cresc crap românesc acolo, să amenajez o zonă de pescuit sportiv, cu toate avizele legale ca să nu am probleme. Nu înţeleg de ce nu sunt de acord cu aşa ceva. Am autorizaţie să excavez până la 12 metri ca să ajung la pânza freatică. Deocamdată am ajuns la 7 metri şi am oprit excavările pe perioada iernii”, declară omul de afaceri.

Amenzi contestate

Și în timp ce acesta promite că în câteva luni va transforma Polovragiul într-un reper pentru amatorii de crap, autorităţile raportează rând pe rând lista cu sancţiunile pe care i le-au aplicat acestuia. Garda de Mediu, Primăria Polovragi, Apele Române şi chiar IPJ Gorj au găsit „nod în papură” pentru a-l sancţiona pe afacerist sau firma acestuia. Poliţiştii, de exemplu, l-au sancţionat pe un şofer al lui Vlăduţi pentru că transporta cu camionul agregate minerale fără să aibă documente legale. Altfel spus, piatra era vândută la negru, amenda dată de agenţii din Polovragi fiind de 10.000 de lei. Niciuna dintre amenzi nu a fost însă achitată până acum pentru că toate au fost contestate la instanţă, iar procesele sunt pe rol, până la finalizarea acesteia fiind şanse mari să fie gata şi investiţia pe care şi-o propune Luşu s-o realizeze la Polovragi.

Galerie foto


Vizualizări: 4,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: