Mărginimea Sibiului, zonă perfectă pentru "detoxifiere digitală"
Mergem pe stradă şi vedem zilnic copii și adulți care nu privesc pe unde merg, ci scriu mesaje pe telefon. Mergem la o cafenea şi observăm că majoritatea clienților au telefonul sau laptopul în față. Avem prieteni care își verifică telefonul din 2 în 2 minute și privesc mai mult în ecran decât în ochii celui din faţa lor. Da, aceasta este realitatea în care trăim şi dacă vă regăsiţi în astfel de cazuri aveţi nevoie de o detoxifiere, nu una normală ci una digitală.
Există localităţi din România care vă oferă posibilitatea de a evada din acest mediu intoxicat de tehnologie. Localităţi rurale care nu sunt staţiuni dar oferă, poate, aceleaşi beneficii ca o săptămână la o staţiune balneară. Mărginimea Sibiului este o astfel de zonă şi a fost recunoscută oficial ca destinaţie de "detoxifiere digitală", fiind singura zonă din România inclusă într-un top de acest gen, alături de locuri din Austria, Estonia, Irlanda sau Italia
Mărginimea Sibiului este locul în care uiţi de tehnologie, laşi telefonul mobil din mână, nu porneşti televizorul şi nu te uiţi pe tabletă. Mii de turiști ajung aici în fiecare an, atrași de linişte, de frumusețea peisajelor dar și de bucatele alese. Mărginimea Sibiului este locul care te face să uiți de stresul cotidian și să te regăseşti cu natura.
Zona cunoscută drept Mărginimea Sibiului include 18 localităţi din sud-vestul judeţului Sibiu şi atrage anual mii de turiști. Recent, a fost inclusă într-un top realizat de asociația European Best Destination, alături de locuri din Austria, Estonia, Irlanda sau Italia, la categoria "destinați propice pentru detoxifiere digitală".
În toată Mărginimea Sibiului există peste 150 de unități de cazare: pensiuni, vile sau cabane. Acestea pot găzdui aproape 3.000 de turiști, iar în cea mai mare parte a timpului sunt ocupate. Pentru o noapte de cazare, turiștii plătesc între 130 și 400 de lei pentru o cameră dublă.
Odată ajunşi în Mărginime, turiştii îşi schimbă, pur şi simplu, obiceiurile. Psihologii susţin că ieșirile în natură ne fac bine atât fizic cât și psihic.