Sfaturi de la specialişti pentru a fi mai fericiţi

Cu toţii dorim să fim fericiţi, fie că asta ar însemna un loc de muncă minunat, un iubit perfect sau o vacanţă de vis. Când te gândeşti la ceea ce vrei de la viaţă, fie că este vorba de bani, de faimă, de iubire, de succes sau de multe călătorii, totul să reduce, până la urmă, la fericire.

Iată câteva sfaturi de la aceştia pentru a fi mai fericiţi:

1. Discutaţi despre problemele și sentimentele dumneavoastră. Vorbind despre ceea ce te face să fii trist, îngrijorat, stresat sau speriat, fie că este un prieten, un membru al familiei sau un terapeut, ne ajută să trecem mai ușor prin problemele noastre și le face să pară mai mici.

2. Rezolvați problemele câte una, pe rând. Creierul nostru caută în mod constant soluții pentru fiecare problemă și pentru tot ceea ce vă îngrijorează. Oricine a petrecut o noapte furtunoasă, plină de îngrijorări, poate confirma acest lucru. Acumularea de probleme le poate face să pară copleşitoare. Soluția (după ce vorbim cu cineva) este să abordăm fiecare problemă pe rând, una câte una.

3. Spuneți „mulțumesc” mai des. Studiile arată că oamenii care au mai multă recunoștință sunt mai fericiți. De fiecare dată când mulțumiți unei persoane, fie că este vorba de persoana care vă servește cafeaua de dimineață sau fie că este vorba de colegul de la IT, acel cuvânt de mulțumire pe care îl adresați vă ajută să vă concentrați asupra aspectelor pozitive ale vieții voastre.

4. Învățați ceva nou în fiecare zi. De fiecare dată când înveți ceva nou, creierul se schimbă. Dobândirea de noi cunoștințe determină o adaptare permanentă la un mediu dinamic. Pe măsură ce creierul se schimbă și se dezvoltă, acesta se răsplătește cu o altă substanță chimică, cunoscută sub numele de dopamină, un neurotransmițător al fericirii.

5. Dăruiți o mulțime de îmbrățișări. Oamenii sunt o specie sensibilă și atingerea fizică este extrem de importantă pentru bunăstarea noastră. Acest lucru poate fi observat doar prin urmărirea reacțiilor copiilor cărora li se oferă mai multă afecțiune și mai multe îmbrățișări. Cercetări recente sugerează că atingerea și îmbrățișarea sunt atât de importante încât creierul nostru percepe lipsa de conexiune fizică în același mod în care percepe durerea fizică reală.

6. Ieșiți puțin la soare. Un pic de soare contribuie, de asemenea, la creșterea sentimentelor de fericire, în mai multe moduri.  Vitamina D, cunoscută și sub numele de vitamina fericirii, joacă un rol important în producția de serotonină, care, după cum bine știți, vă ajută să vă simțiți mai fericiți; modul principal în care obținem vitamina D este prin sinteza acesteia în pielea noastră cu ajutorul razelor de soare.

Vizualizări: 1,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: