ACS Viitorul Târgu Jiu a făcut apel la FRF după respingerea certificării!

FRF a publicat lista cluburilor care au evoluat stagiunea trecută în Liga 2 și au primit certificarea pentru sezonul 2024/2025, inclusiv cele care nu îndeplineau condițiile minime dar au făcut apel ulterior. Printre cele respinse în prima fază s-a numărat și formația vâlceană la origini, care joacă la Târgu Jiu, ACS Viitorul, aceasta obținând certificarea după apel.

Federația Română de Fotbal a comunicat lista cu echipele care au evoluat sezonul trecut în Liga 2 și care au obținut certificarea și pentru campionatul următor, 2024/2025. Se regăsesc și formații care au retrogradat în Liga 3 din punct de vedere sportiv, ele sperând că anumite cluburi ar putea să nu primească respectiva certificare și ar putea să continue, astfel, în eșalonul secund din România.

„Se poate constata că Ceahlăul, Concordia, Viitorul Pandurii și CSM Alexandria au primit certificarea de Liga 2, însă abia după ce au făcut Apel, ele neîndeplinind din prima condițiile minime de participarea în campionat”, a informat liga2.ro care a publicat lista tuturor echipelor certificate.

„În același timp, lipsesc și formații care au sperat că în 2023/2024 ar putea urca în Liga 1 României în urma barajului de promovare, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc, dar și cluburi care au crezut că formația din Mioveni ar putea să nu joace barajul pentru accederea în eșalonul superior. Acestea au obținut licențierea pentru prima divizie, în urma dosarului depus la FRF, iar astfel au asigurată automat certificarea pentru Liga 2”, a mai informat sursa citată.

Practic, pe lista publicată de FRF se regăsesc 13 din 20 de echipe care au luat startul în Liga 2 în campionatul finalizat în urmă nu cu foarte mult timp. Concret, au obținut certificarea pentru stagiunea care va debuta în august formațiile: Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Târgu Jiu, Club Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr, Club Sportiv Comunal Dumbrăviţa, Club Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara, Club Sportiv Municipal Alexandria, Clubul Sportiv al Armatei – Steaua, Clubul Sportiv Concordia Chiajna, Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa, Clubul Sportiv Municipal Slatina, Clubul Sportiv Tunari, Fotbal Club Metaloglobus București SA, Fotbal Club Unirea Dej, Asociaţia Club Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra Neamţ.

Au aplicat pentru certificare și CSM Alexandria, CS Tunari și Unirea Dej, ele fiind trei dintre retrogradatele din Liga 2. Speră ca, probabil, vreuna din nou-promovatele din eșalonul al treilea să nu îndeplinească acele criterii minime pentru certificare și să continue în divizia a doua.

Vizualizări: 1,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: