Zece ani de la inaugurarea CCJ Pandurii. Clădirea a revenit primăriei dar se degradează!

Au trecut zece ani de la inaugurarea celui mai modern Centru de Juniori din țară, la momentul respectiv, CCJ Pandurii. Clădirea Centrului de Copii și Juniori Pandurii a fost inaugurată festiv pe 19 iulie 2013 după ce lucrările demaraseră în 2012.

Publicistul Dorin Brozbă, autor al istoriei clubului Pandurii, semnalează că au trecut zece ani de la inaugurarea Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii. La momentul respectiv cel mai modern astfel de edificiu din România, CCJ Pandurii a ajuns acum să se degradeze continuu pentru că această clădire a revenit Primăriei Târgu Jiu după intrarea în faliment a clubului Pandurii. 

Clădirea CCJ Pandurii, situată lângă sediul AJF Gorj și Sala Sporturilor fusese construită pe terenul Primăriei Târgu Jiu, și, conform unei prevederi din contractul de comodat urma să revină, în cazul falimentului, Primăriei Târgu Jiu.

Conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 1312 din 2010, în cazul desființării echipei Pandurii, cum este și falimentul, construcțiile realizate pe terenul concesionat de primărie revin gratuit Primăriei Târgu Jiu. 

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local inițiat de Primăria Târgu Jiu la începutul acestui an pentru preluarea CCJ Pandurii a fost votat, în ședință extraordinară, fiind aprobat cu voturile a 12 dintre consilierii locali. Conform documentului Primăria Târgu Jiu preia Centrul de Copii și Juniori, care a fost construit de Pandurii Târgu Jiu pe terenul municipalității, fiind încetat contractul de comodat nr. 3464 / 30.07.2010.

Prin această hotărâre s-au declarat de uz și interes public local al municipiului Târgu Jiu construcțiile realizate de Pandurii Târgu Jiu pe terenul primăriei, identificat cu numărul cadastral 47029.  Construcțiile respective, clădirea Centrului de Juniori cu vestiare și celelalte anexe intră prin această decizie în administrarea Direcției de Patrimoniu și Fond Locativ.

Conform aceluiași document s-a radiat și dreptul de folosință al clubului Pandurii Târgu Jiu asupra clădirii din cartea funciară, nr. 47029 stabilindu-se ca Direcția de Patrimoniu și Fond Locativ să preia în administrare clădirea de la firma Siomax, cea care se ocupă de procedura de faliment de la Pandurii.

Hotărârea a fost aprobată la începutul anului dar primăria nu a făcut nici un demers pentru a prelua clădirea care continuă să se degradeze pentru că nu este îngrijită de nimeni. În clădire plouă prin acoperiș iar apa de la ploi se scurge direct pe pereții clădirii pentru că au căzut burlanele de scurgere a apei. Neavând energie electrică sau alte utilități, clădirea este închisă dar totuși folosită la parter, unde se află vestiarele, de cei de la o echipă privată de fotbal. Cei care folosesc clădirea spun că au un contract de închiriere semnat dar nu se știe dacă primăria ar fi închiriat acele vestiare improprii de care părinții copiilor care le-au folosit s-au plâns că sunt necorespunzătoare. 

Organele de control au venit să verifice dacă respectiva clădire are autorizațiile necesare pentru a funcționa acolo vestiare pentru copii și juniori, după ce părinții copiilor au reclamat în primăvară că nu exista apă la grupurile sanitare, dar atunci când au venit în control ușile clădirii erau închise.

HOTĂRÂREA CONSILIULUI LOCAL NR 43 / 2023

Galerie foto




Vizualizări: 684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: