Vor venituri de completare pentru minerii care riscă să fie concediați

Legea 197 a salvat parte din angajații Complexului Energetic Oltenia. Altfel, spune un sindicalist, "impactul social ar fi fost devastator". Liderul de sindicat a mai adăugat că trebuie gândite și stabilite venituri de completare pe patru ani în cazul în care vor exista mineri sau energeticieni concediați odată ce va fi implementat proiectul de reorganizare.


La negocierile de anul viitor, dintre sindicate și administrație, liderii de sindicat vor să pună și această problemă pe tapet. Și să caute soluții pentru oamenii ce riscă să-și piardă locul de muncă. Se va cere ca aceștia să primească venituri de completare timp de patru ani.


"Lucrurile s-au făcut cam pe repede-înainte. Într-un fel, oamenii au fost, parte din ei, salvați de 197, pentru că, altfel, impactul social ar fi fost devastator și va fi, în continuare. S-a cerut să fie venituri de completare pe patru ani, așa cum sunt în Valea Jiului. Anul viitor, la negocierile care vor urma, cu siguranță, se vor găsi soluții ca atunci când va fi cazul de concedieri să găsim o protecție socială pentru oameni", a declarat Paul Constantinescu, vicepreședintele Federației Energetica, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: