Un primar din Gorj speră că va începe exploatarea cărbunelui în comună

Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia Amaradia, a discutat cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în timpul vizitei la Târgu-Jiu, despre reluarea activității la cariera de la Seciuri. 

Primarul crede că este zăcământ de cărbune, pe care nu-l vede neaparat exploatat de CE Oltenia. Cotojman se așteaptă ca ministrul Burduja să se implice în acest subiect.

„Am speranța că anul acesta, până toamna târziu vom vorbi cu certitudine de o redeschidere măcar în prima fază, o redeschidere cu auto, adică pregătire amplasamentului, ca ulterior, odată ce vor constata stratul gros și cantitatea enormă de zăcământ de cărbune cu putere calorică deosebită, sunt convins că va deveni destul de atractiv acest subiect pentru Complexul Ergetic Oltenia. Și chiar dacă nu vor fi ei cei care vor desfășura această activitate și poate vor apela la firme private, e problema dumnealor. Eu consider că e nevoie de redeschidere acestui perimetru care presupune crearea de locuri de muncă în localitate și o rezervă care trebuie valorificată, având în vedere că este și în extravilanul localității, dar pe raza localității Roșia de Amaradia”, a declarat primarul la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: