Noul pod de la Brăila, inaugurat recent, a început să se strice

Inaugurat cu mare fast și pompă acum doar o lună, podul cunoscut ca "Golden Gate de România" se confruntă acum cu probleme de stabilitate. Apar tot mai multe denivelări pe această marcantă construcție de la Brăila, iar marcajele de pe suprafața sa au suferit deplasări.

imagini AICI

Reprezentanții Companiei de Infrastructură Rutieră atribuie această situație vehiculelor grele de mare tonaj care au trecut pe pod. Ceremonia de inaugurare a avut loc pe 6 iulie 2023, în prezența oficialităților țării, marcând debutul fastuos al acestui pod suspendat. De atunci, însă, au intervenit schimbări semnificative.

Conducătorii auto ridică semne de alarmă cu privire la degradarea podului și semnalează apariția denivelărilor și a fisurilor în asfalt. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susțin că aceste probleme pot fi atribuite faptului că autovehiculele cu greutate mare nu respectă restricțiile de tonaj impuse.

În prezent, se derulează o analiză amănunțită a situației podului pentru a identifica cauzele exacte ale acestor neajunsuri și pentru a găsi soluții eficiente pentru remedierea lor. În ciuda acestor dificultăți, autoritățile au subliniat că podul nu va fi închis. În timpul săptămânii, circulația este permisă între orele 6 dimineața și 9 seara, deoarece pe timp de noapte se efectuează operațiuni de întreținere și verificare a structurii, conform informațiilor furnizate de Prima News.

Podul suspendat din Brăila se întinde pe aproape 2 kilometri și are o deschidere de 1.120 de metri. Dimensiunile sale se aseamănă cu cele ale celebrului pod Golden Gate din San Francisco. Proiectul a presupus o investiție de aproximativ 700 de milioane de euro, din care jumătate au provenit din fonduri europene nerambursabile.

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: