Primarii din Gorj vin în sprijinul angajaților CE Oltenia. Găzduiesc întâlnirile cu avocații

Foștii, dar și actualii angajați din minerit și energie, nemulțumiți de condițiile de pensionare,  au o nouă posibilitate de a lua legătura cu avocații care le vor susține cauzele în instanță. Federația Națională a Muncii merge în localitățile unde sunt mineri interesați să depună cereri de recalculare a pensiilor. Întâlnirile vor avea loc la sediile primăriilor.

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, a afirmat că avocații Federației Naționale a Muncii au deschis deja peste 1.400 de procese în patru județe, acolo unde există activitate a CE Oltenia.

„Ne judecăm pentru că nu calculează corect pensiile oamenilor, atât foști mineri și energeticieni, cât și actuali. Pentru că nu le dă banii conform procedurii de calcul. Deja avem precedente create. Cabinetul nostru de avocatură a câștigat deja primele procese în Valea Jiului, pe recalculări. Sperăm să nu avem surprize”, a afirmat Constantin Crețan la Radio Infinit.

Acum, cererile de recalculare și implicit acțiunile în instanță vor putea fi depuse mult mai ușor. Reprezentanții cabinetelor de avocatura se vor afla pe 17 august, ora 9.00 - la Primăria Roșia de Amaradia, ora 12.00 - la Primăria Berlești, ora 15.00 - la Primăria Târgu Cărbunești și ora 17.00 - Târgu Jiu, zona Gării, la Bulevard.

„Am purtat o discuție, în urmă cu aproximativ două săptămâni, cu domnul Constantin Crețan. Joi, pe 17 septembrie, la ora 9 o să vină la noi în localitate pentru a se întâlni cu cei care vor să depună cereri de recalculare a pensiei. Eu am popularizat cât am putut de bine acest subiect, la nivel local, pentru că în Roșia de Amaradia sunt foarte mulți cetățeni care au iesit la pensie și ar trebui să beneficieze de un venit așa cum se cuvine. Să nu uităm că am avut aici o carieră, lucrau aproximativ 450 de persoane, plus cei care prestau pentru subunități. Deci, vorbim despre 7-800 de persoane care se pot regăsi în această situație neplăcută de a primi o pensie mai mică”, a afirmat primarul localității Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Vizualizări: 3,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: