Vor să preia câini de la Târgu Jiu pentru a nu mai fi uciși!

O serie de asociații de protecție a animalelor din țară s-au solidarizat cu protestul care a avut loc vineri la Târgu Jiu. Asociația Adăpostul Speranța din București vrea chiar să preia câini de la Târgu Jiu pentru a-i scăpa de măsurile criminale aplicate de autorități.

Adăpostul Speranța din București s-a alăturat de acolo protestului de la Târgu Jiu și a transmis mesaje de susținere și de încurajare pentru iubitorii de animale. Mai mult, cei de la Speranța chiar întind o mână de ajutor asociațiilor de profil din Târgu Jiu și vor chiar să preia din câinii din Târgu Jiu pentru a nu mai fi omorâți. 

„Echipa Adăpostului Speranța susține o abordare umană a problemei câinilor fără stăpân și consideră că fiecare viață merită trăită. Susținem protestul de la Târgu Jiu împotriva eutanasierii câinilor din adăpostul public și suntem alături de sufletele nevinovate de acolo. Ne vom implica și în preluarea unor câini, în măsura în care va fi posibil. Cu toate că adăpostul nostru este mereu plin, iar la fiecare câine dat în adopție, apar în jur de 15-20 noi solicitări pentru a prelua câini, facem tot posibilul să găsim loc pentru cel puțin 5 suflete. Așa cum am spus mereu, omorârea câinilor nu a fost niciodată o soluție. Educația și responsabilizarea noastră, a tuturor, este singura soluție!”, a transmis Echipa Adăpostului Speranța care adaugă că situația de la Târgu Jiu nu face decât să fie o pată peste tot ceea ce încearcă să construiască celelalte organizații care sunt de bună-credință. „Credem într-o Românie umană, una în care animalele de companie sunt respectate și tratate cu empatie pentru că deși noi le oferim atât de puțin, ele ne dau atât de mult înapoi. Cu toții puteți ajuta – adoptați un prieten pe viață și opriți abandonurile”, a fost îndemnul celor de la Speranța către târgujieni autoritățile locale.

Oameni din toată țara, dar mai ales de la asociațiile de profil din București s-au aflat la Târgu Jiu, vineri, pentru a protesta împotriva măsurii de ucidere a 60 de câini din adăpostul public de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: