Să le întindem o mână de ajutor în fața morții!

La Târgu Jiu are loc vineri un protest împotriva uciderii câinilor comunitari adunați de pe străzile din oraș. Cei care vor să se schimbe ceva în modul de abordare a problemei și-au anunțat deja prezența în Piața Prefecturii, de la ora 12:00, și vor da o mână de ajutor pentru a putea salva alți câini ce ar putea avea aceeași soartă. 

E tot mai clar, după uciderea celor 60 de câini la padocul public de la Târgu Jiu, că vor continua aceste crime. Cel puțin asta reiese din atitudinea autorităților locale care susțin, cu ipocrizie, că au respectat legea atunci când i-au condamnat la moarte pe căței și că vor continua în același mod. Or fi respectat o lege, care pare greșită din start, dar câte altele au încălcat până să ajungă să o respecte pe aceea!

Trecând peste faptul că „eutanasierea”, pe care spun că au aplicat-o cățeilor din padoc, este cu totul altceva decât crimele comise, fiind menită, după cum explică medicii veterinari, să curme suferința unui animal cu probleme iremediabile de sănătate, măsura prevăzută de lege nu poate fi invocată cât timp nu s-au făcut minime eforturi de a da spre adopție acei căței. 

Nu s-au văzut nici un fel de acțiuni de popularizare a adopțiilor cum se practică în orașele care au scăpat de această problemă, nu s-a insistat nici pe sterilizarea animalelor, singurele acțiuni de acest gen fiind organizate și popularizate de padocurile private și asociațiile de protecție a animalelor.

Se puteau face multe acțiuni, și exemple sunt numeroase, echipe de fotbal precum Dinamo care au organizat frecvent târguri de adopții la meciuri, acolo unde se știe că vin mulți copii, iar Primăria Târgu Jiu are un club care ar putea aduce cățeii mai aproape de cei care i-ar putea adopta, sau târguri de adopții organizate cu ocazia altor evenimente în aer liber unde locuitorii orașului pot vedea cățeii și pot să îi adopte. 

Nu s-au făcut nici un fel de astfel de acțiuni, și nu există o pagină de facebook măcar, dacă nu un site, unde să poată fi văzuți acei câini ce se dorește a fi adoptați! În tot acest timp autoritățile se plâng că nu vine nimeni să adopte câini în loc să facă ceva ca acei căini să fie adoptabili. Nici o familie care își dorește poate să adopte un cățel nu și-ar duce copii în "lagărul" unde sunt ținute animalele pentru că i-ar traumatiza arătându-le suferința și mizeria în care trăiesc câinii.

Asta arată clar că preocuparea pentru aceste animale este aproape zero și , probabil, aceste crime nu se vor opri. Și, bineînțeles, câinii comunitari se vor înmulți în continuare pe străzi, acolo unde sunt semnalați tot mai des în ultima săptămână, mai ales în Parcul Central.

Cei care vor să le dea o mână de ajutor acestor animăluțe ce nu au puterea să se apere în fața deciziilor „legale” ale autorităților de a le ucide, o pot face venind la protestul programat vineri, între orele 12:00 și 14:00 în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. 

Puteți fi vocea celor care nu se pot apăra în fața condamnării la moarte și le puteți readuce lumina și bucuria în ochii triști cu care ne privesc din spatele gratiilor din cuștile în care sunt închiși!

Galerie foto



Vizualizări: 1,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: