Au pus tunurile pe padocul privat din oraș, dar cel public a cerut acum autorizarea

Adăpostul de câini deținut de organizatoarea protestului împotriva primăriei, ca urmare a uciderii animalelor, Patricia Paraschiv, a fost supus ieri diverselor controale, echipajele aflate la fața locului susținând că adăpostul privat nu are autorizare. Între timp, alaltăieri, asociația din Hunedoara, care se ocupă de padocul public din Târgu Jiu, a cerut autorizare de la DSVSA.

A început o anchetă după ce 60 de câini au fost uciși de asociația cu care municipalitatea din Târgu Jiu are contract, pentru care târgujienii plătesc sume foarte mari. Primăria susține că a respectat legea, însă organizațiile de profil spun că este vorba despre o ucidere în masă și invită târgujienii la protest pe 23 august. 

Mai multe instituții au făcut, ieri, verificări la adăpostul asociației Pro Animals din Târgu Jiu. 

Potrivit IPJ Gorj, verificările la adăpostul Pro Animals au fost realizate în urma unei sesizări la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Gorj. Ca urmare a verificărilor, adăpostul privat a primit o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Între timp, asociația din Hunedoara, care gestionează adăpostul public al orașului, a depus acum câteva zile documentația pentru autorizare.

Potrivit lui Florin Gorcea, șeful DSVSA Gorj, în luna februarie s-au produs modificări în Monitorul Oficial, având timp la dispoziție 6 luni pentru a depune documentația pentru autorizare:

”Anul trecut, adăpostul public din Târgu Jiu, care nu aparține de primărie ci de o asociație din Hunedoara, avea autorizare conform legislației sanitar-veterinare în vigoare. Alaltăieri au depus documentație pe noile condiții. Documentația se află la noi depusă, urmează să facem verificări”.

Vizualizări: 1,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: