Când expiră voucherele vacanță și cum le poți folosi după expirare!

Dacă ai primit Vouchere vacanță în 2024 trebuie să știi până când le vei putea folosi. Și că există și un truc la care poți apela pentru a nu le pierde, chiar dacă termenul de valabilitate, teoretic, expiră.

Mulți români beneficiază de vouchere de vacanță și în 2024. Este important de știut, însă, că tichetele au o valabilitate de un an de la data emiterii, iar aceasta nu poate fi prelungită.

Există, însă, un truc pe care este bine ca toată lumea să-l cunoască. Mai exact, pot fi planificate vacanțe și după data expirării, cu o singură condiție. Astfel, dacă ai niște vouchere care expiră pe 1 septembrie 2024, poți să pleci în concediu și în lunile care urmează, dacă ai făcut rezervarea înainte, în cazul de față, pe 30 august.

Pe de altă parte, este important de știut faptul că tichetele se impozitează cu 10% și nu pot fi utilizate decât pe teritoriul țării noastre. Și nu toate unitățile de cazare le acceptă, astfel că trebuie să verifici înainte.

Vouchere de vacanță primesc angajații din domeniul public care au un salariu mai mic de 8000 de lei. Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 8/2009, valoarea acestora este, după majorarea de la 1 ianuarie 2024, de 1600 de lei.

Vizualizări: 1,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: