Victorie pe terenul Stelei pentru baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a debutat cu victorie în play-out-ul din Liga Națională de Baschet Masculin. Gorjenii au câștigat marți seara primul meci din seria contra formației Steaua București, scor 76-68.

CSM Târgu Jiu a început în forță seria contra formației Steaua București și conduce cu 1-0 și a făcut un pas uriaș în lupta pentru menținerea în Liga Națională de Baschet Masculin. „Indiferent de ce se întâmplă în meciul 2, de joi, 13 aprilie, CSM Târgu Jiu are șansa de încheia conturile cu Steaua și de scăpa de emoțiile unui nou tur eliminatoriu”, a anunțat csmtargujiu.ro.

În primul meci din serie, baschetbaliștii gorjeni au dat peste cap calculele hârtiei și au anulat avantajul terenului propriu pentru steliști.

După partidele extrem de echilibrate din campionat, se pare că elevii lui Kresimir Basic și-au făcut bine temele pentru play-out. Primul act a fost unul foarte echilibrat, care a amintit de meciurile din campionat. Gazdele și-au adjudecat primul sfert la doar un punct avans, scor 16-15. Și actul doi s-a derulat pe aceleași coordonate. Steaua s-a impus tot la un punct avans, scor 19-18. La pauza mare, Steaua avea un avans de o posesie, scor 35-33, care anunța un meci încrâncenat și pentru repriza secundă. De la vestiare, CSM Târgu Jiu a venit mult mai determinată. Gorjenii au avut un sfert trei de senzație, în care au dictat ritmul partidei și pe care l-au dominat fără drept de apel. Baschetbaliștii lui Kresimir Basic au câștigat detașat sfertul trei, scor 29-14. Diferența s-a dovedit a fi una decisivă în economia finală a meciului. Gorjenii au intrat în actul patru la +13 pe tabelă, scor 62-49. În ultimul act al confruntării, Steaua a încercat să revină, dar s-a lovit de ambiția și dârzenia gorjenilor de a termina partida învingători. Steliștii au câștigat cu 19-14, dar la general echipa care s-a impus a fost CSM Târgu Jiu, meci câștigat la +8 pe tabelă, scor 76-68.

Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 28 de puncte.

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: