Universitatea Craiova, în pericol să rămână fără antrenor

Universitatea Craiova se află pe locul secund în clasament dar  atmosfera este una tensionată în Bănie, din pricina evoluţiilor neconvingătoare ale echipei în acest sezon. Deşi alb-albaştrii au jucat numai două meciuri acasă în ultimele două luni, asistenţa a fost una scăzută  pe „Ion Oblemenco”, iar spectatorii n-au fost deloc încântaţi.

Locul 2 ocupat în acest moment de Universitatea Craiova este unul „fragil”, fiindcă după disputarea restanţelor din Superligă, oltenii pot pica pe poziţia a patra, iar la orizont sunt meciurile dificile cu Farul, în deplasare, şi FCSB, acasă, care pot complica şi mai mult siuaţia echipei din Bănie. Asta după ce antrenorul Costel Gâlcă a ratat primele două obiective trasate: ocuparea locului 2 la finalul campionatului trecut şi calificarea în grupele Conference League, Ştiinţa fiind eliminată încă din primul tur preliminar al competiţiei europene de către slovenii de la Maribor.

Universitatea Craiova a mai avut perioade nefaste din punct de vedere al rezultatelor şi în vremea mandatelor lui Laurenţiu Reghecampf, Mirel Rădoi sau Ivaylo Petev, dar niciodată nu s-a pus problema să nu-şi impună jocul.

În ultima perioadă, oltenii au fost dominaţi în deplasare, atât de Universitatea Cluj, cât şi de Oţelul Galaţi, iar Botoşaniul a avut cele mai mari ocazii de gol pe „Ion Oblemenco” în meciul de săptămâna trecută. Mai mult, Ştiinţa nu a reuşit să tragă niciun şut pe poartă în meciul de acasă cu Petrolul, iar în deplasarea de la Dinamo a avut doi jucători în plus pe final şi, la fel, n-a izbutit să şuteze pe poarta gazdelor!

Asta în condiţiile în care antrenorul Costel Gâlcă beneficiază de un lot complet, cu dubluri pe posturi, şi i-au fost aduşi toţi jucătorii pe care i-a solicitat în vară. De altfel, un alt lucru care i se impută lui Costel Gâlcă este campania de transferuri din vara aceasta, care a costat clubul peste 2 milioane de euro, cu toate costurile presupuse de cele nouă achiziţii făcute. Niciunul dintre cei veniţi nu a convins până acum, unii dintre ei având, e adevărat, puţine minute în tricoul alb-albastru. Problema este că tocmai Costel Gâlcă a insistat pentru jucători precum Carlos Mora, Luis Paradela, Takuto Oshima, Iago Lopez sau Gregorio Sierra, iar unii nu au prea jucat, în timp ce alţii au dezamăgit atunci când s-au aflat pe teren.

Relaţia destul de rece a antrenorului cu jucătorii pare să fie una dintre problemele din cadrul lotului, iar conflictele în echipă sau între jucători şi public au început să se înmulţească. În condiţiile lotului destul de stufos, s-au creat şi vestitele „bisericuţe”, iar Costel Gâlcă nu pare deloc omul potrivit să le risipească şi să unească grupul.

Vizualizări: 2,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: