Universitatea Craiova a aflat cu cine joacă în turul 2 al Conference League!

Universitatea Craiova va întâlni vicecampioana Sloveniei, NK Maribor, în turul 2 preliminar din Conference League. Meciul tur se joacă pe 25 iulie, în deplasare, iar returul pe 1 august, pe „Ion Oblemenco”. 

Oltenii vor avea o misiune dificilă, chiar dacă Maribor este învinsa dublei din turul 1 al Europa League, contra lui Botev Plovdiv. Slovenii au dominat cele două manşe, dar au avut destul ghinion şi au fost eliminaţi de echipa de la sud de Dunăre.

După ce a fost învinsă cu 2-1 în Bulgaria, Maribor a remizat, scor 2-2, în returul de pe Ljudski.

Antrenorul „Violeţilor” este fostul mare jucător al echipei, Ante Simundza, iar lotul este evaluat la 9,6 milioane de euro. Austriacul Arnel Jakupovic a fost golgheterul din sezonul trecut, cu 18 goluri, el fiind evaluat la 1 milion de euro. Veteranul algerioano-croat Soudani, fostul star al lui Dinamo Zagreb, face parte din lot, dar nu a jucat în returul cu Botev, după ce s-a accidentat în meciul tur.

NK Maribor este înfiinţată în 1960, fiind cea mai cunoscută echipă din Slovenia, alături de Olimpija Ljubljana. Are în palmares 15 titluri (record) şi 9 Cupe ale Sloveniei. A terminat campionatul trecut pe locul 2, la 12 puncte de campioana Celje. „Viole Maribor” este gruparea ultras care ocupă peluza sud a arenei „Ljudski”, un stadion de 12.000 de locuri. În 2022, Maribor a fost eliminată din play-off-ul Conference League de CFR Cluj (0-0, 0-1), iar anul trecut le-a eliminat, în aceeaşi competiţie, pe Birkirkara şi Differdange şi a fost întrecută de Fenerbahce Istanbul (0-3, 1-3).

Vizualizări: 935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: