Târgu Jiul va avea, din nou, o echipă de fotbal!

După câțiva ani în care nici o echipă locală nu a mai existat în Târgu Jiu la nivel de seniori apare din nou o speranță pentru iubitorii de fotbal din municipiu. Clubul primăriei a demarat un proiect care implică și o echipă de seniori ce va activa la nivelul campionatului județean. 

Municipiul Târgu Jiu nu a mai avut de foarte mult timp o echipă de fotbal care să evolueze la nivelul Ligii 4. În eșaloanele superioare a fost mereu Pandurii, în Liga 1 din 2005 și apoi în eșaloanele 2, 3 și chiar 4, doar pentru câteva etape, în anul intrării clubului în faliment, dar nu pentru că retrogradase ci pentru că clubul nu mai avea finanțare pentru Liga 3. În acel ultim sezon înainte de intrarea în faliment nici nu se poate spune că Pandurii a evoluat în Liga 4 pentru că abia începuse sezonul și s-a desființat. 

Dar un club local, înființat la Târgu Jiu și care să fi activat doar în Târgu Jiu nu a mai existat de foarte mulți ani, asta pentru că nici nu mai există baze sportive decente pentru fotbal în municipiu. 

Tentativa de a aduce o echipă din Vâlcea, ACS Șirineasa, fostă ACS Energeticianul pe la Petroșani, care a retrogradat și apoi a luat locul celor de la Oradea în Liga 2, și a fost adusă la Târgu Jiu, pe traseul Oradea – Severin, sub denumirea de ACS Viitorul, nu a încântat deloc comunitatea locală care a fost reticentă față de așa zisa clonă, cum au numit-o suporterii celor de la Pandurii.

Dar un proiect pe baze sănătoase pare să prindă contur și să dea speranțe iubitorilor de fotbal, asta dacă nu va fi și acesta „contaminat” de jucători străini, așa cum a adus recent ACS Viitorul.

CSM Târgu Jiu are, începând din această săptămână, oficial, o echipă de seniori la fotbal care va evolua pe Stadionul Municipal, spre bucuria echipelor din județ care au astfel ocazia să evolueze pe cel mai mare și modern stadion al județului.

Constituită pe baza foștilor jucători și juniori de la Pandurii, aceștia din urmă preluați de CSM Târgu Jiu după desființarea echipei fanion a Gorjului, noua echipă se vrea una cu baze sănătoase, care, cel puțin la nivel declarativ, se va baza pe jucători localnici, unii cu experiență chiar de Liga 1, după cum s-a văzut din lotul prezent la reunire din care au făcut parte Adelin Pârcălabu sau Bebeto Lupuleț, foști jucători crescuți de Pandurii și plecați în fotbalul mare, sau Alexandru Oprița și Marian Habet, și ei jucători de bază la Pandurii.

Pepiniera noii echipe de Liga 4 sunt grupele de copii și juniori de la CSM Târgu Jiu, grupe care au inclus o mare parte dintre juniorii care se pregăteau la Pandurii. 

Și cum baza sportivă folosită este cea construită în zeci de ani de cei de la Pandurii, noul proiect și-ar putea însuși și numele de „pandurii”, pentru a putea atrage astfel suporterii echipei fanion a Gorjului. 

Iată și lotul prezent la primul antrenament, cu specificația că pe perioada de pregătire mai pot apărea unele modificări în componența lotului, după cum a anunțat oficial clubul primăriei.

CSM Târgu Jiu: Fabian Constantin Bălășoiu, Ștefan Alexandru Belea, Andrei Dragoș Blaj, Ionuț Constantin Buță, Adrian Albert Cărămidaru, Daniel Gheorghe Ciortan, Elis Cosmin Detculescu, Albert Andrei Filip, Valentin Silviu Ilinca, Ștefan Alexandru Lăpădat, George Mihăiță Miculicean, Florin Mario Păunescu, Andrei Poenaru, Adrian Mădălin Rasoveanu, Florin Antonio Surcel, Maario Andrei Țambu, Eduard Ionuț Trăistaru, Andrei Trancău, Mihnea Tutunaru, Adelin Pîrcălabu, Alexandru Oprița, Fabian Bărănescu, Lucian Marina, Bebeto Lupuleț, Robert Stancu, Marian Habet.
 
STAFF:
Coordonator secție de fotbal: Alin Poenaru
Antrenor principal: Mario Sergiu Găman
Antrenor secund: Dan Staicu
Antrenor secund: Sorin Vintilescu (antrenor U19)
Antrenor secund: Florin Popete (antrenor U17 )
Antrenor portari: Dorin Hîrsu
Delegat: Cristian Romeo Mihuț

Galerie foto







Vizualizări: 4,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: