Un primar din Gorj ar dubla salariile polițiștilor

Un primar din județul Gorj ar dubla salariile polițiștilor. Este vorba de edilul din comuna Bengești-Ciocadia, Victor Geogia, care speră că în urma reformei din administrație să fie mările salariile oamenilor legii. Mai mult decât atât primarul consideră că ar trebui să se investească mai mult și în pregătirea profesională a acestora.

Victor Geogia le plânge de milă polițiștilor și consideră că salariile acestora sunt prea mici in raport cu munca și riscul la care se expun zic.

”Cred că reforma asta din administrație să aibă în vedere și Poliția. Din economiile care se fac o dată cu pierderea unor funcții de șefi, ar trebui dublate salariile polițiștilor, în special al celor din stradă. Să stai ca polițist la 30 sau chiar 40 de grade și să faci circulație, să te bată soarele în cap și să inhalezi noxele mașinilor nu este ușor. Eu unul nu aș rezista, pentru că aș cădea jos din picioare. Să nu uităm și de pericolul străzii care este iminent în ultima perioada și riscul la care se expun. Poliția trebuie plătită bine”, a precizat Victor Geogia.

Edilul din Bengești-Cocadia e de părere și că ar trebui să se investească mai mulți bani în pregătirea cadrelor.

"În primul rând sunt expuși, dar sunt și puțini. Nu sunt suficienți trei sau patru polițiști la o comună cu 7-8 sate, sau chiar pe mai multe comune. Cu nu sunt de acord nici cu școala de poliție de câteva luni . Nu poți pregătii cadre pe care să le arunci în stradă, în jungla din stradă după câteva luni. Repet, pericolul străzii a crescut. Nu mai ai nicio siguranță când mergi pe stradă. Avem nevoie de polițiști bine pregătiți și bine plătiți care să ne apere”, a mai spus Victor Geogia.

Vizualizări: 2,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: