Primar: Nu mai avem bani de salarii!

Primarii din Gorj sunt la un pas să nu mai poată plăti salariile angajaților! Taxele și impozitele se colectează tot mai greu, iar Ministerul Finanțelor Publice a alocat UAT-urilor sume tot mai mici din cotele stabilite la început de an. Având în vedere această situație, singura salvare ar fi o rectificare bugetară, dar despre aceasta nu se știe, încă, nimic.

Pentru a nu lăsa oamenii fără bani, primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat că a folosit fiecare leu pe care l-a avut la dispoziție. Asta s-a întâmplat luna trecută, luna aceasta încasarea salariilor, la timp, stă sub semnul întrebării. Pur și simplu, nu mai sunt bani de salarii, mărturisește Cotojman.

„Suntem într-o situație fără precendent. Nu s-a mai întâmplat până acum să nu primim cotele de la Finanțe. Prima data am primit cu aproximativ 600 de milioane de lei, mai puțin, iar apoi cu vreo 500. Nu avem de unde să suplinim noi acești bani. Luna aceasta am folosit toți banii pe care îi aveam , toate resursele, dar luna viitoare chiar nu știu cum o să facem, nu știu ce are de gând acest Guvern, dar nu ne îndreptăm spre ceva bun”, a declarat primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Iar situația nu este una singulară. Multe sunt primăriile care găsesc cu greu bani pentru plata salariilor, de funcționalitate la parametrii firești, nici  nu se mai pune problema.

„Primăriile, în special cele mici, în care nu sunt prea multe surse de venit, se descurcă tot mai greu. Acum, de exemplu, am făcut solicitare către Finanțe, să ne lase, sp mutăm banii de pe semestrul IV, în semestrul III. Doar așa le vom putea da oamenilor banii. Salariile angajaților din primărie și așa sunt unele destul de mici, dacă nici nu le dăm la timp, o să ajungem să ne plece oamenii, o să ajungem în situația de a nu mai avea cu cine să lucrăm”, a declarat primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 3,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: