Amenzi de zeci de mii de lei. Cofetării, magazine și supermarketuri cu probleme!

Peste o sută de controale au făcut inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj în primele două săptămâni din luna august. Au găsit nereguli pe bandă rulantă și au dat amenzi în valoare de peste 80 de mii de lei unor operatori şi persoane fizice din localităţile Bălăneşti, Băleşti, Bâlteni, Dragoteşti, Drăguţeşti, Mătăsari, Motru, Plopşoru, Rovinari, Scoarţa, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Teleşti şi Tismana.

Cea mai mare amendă a primit-o un medic veterinar. 12.000 de lei  pentru eliberarea de documente sanitare-veterinare în alte condiții decât cele prevăzute de legislația sanitară-veterinară în vigoare, transmite DSV într-un comunicat de presă.

Două laboratoare de cofetărie-patiserie, un fast-food şi un restaurant au fost sancționate cu câte 10 mii de lei pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, suprafețelor, echipamentelor şi ustensilelor: paviment neigienizat; plafon cu acumulări de condens; prezența insectelor în unitate, ca urmare a deschiderii ușilor; spațiile de depozitare (cel frigorific şi cel fără regim termic) nu erau prevăzute cu aparatură pentru monitorizarea temperaturii şi umidității relative a aerului; aparatura tehnologică nu era întreținută adecvat (acumulări de murdărie şi resturi alimentare), existând riscul contaminării produselor.

La fel, și un restaurant care depozita mâncare direct pe paviment. A primit o amendă de 10.000 de lei.

Tot cu atât a fost sancționat și un supermarket, pentru un nivel necorespunzător al curățeniei (conducte neigienizate, praf, murdărie la joncțiunea pereți – paviment). De asemenea, nu se respecta raportul dintre capacitatea spațiului şi volumul de marfă depozitat.

În plus, mai mulți gorjeni au fost amendați cu câteva mii de lei pentru că aveau porci neînregistrați, fără documente sanitar veterinare mai ales în această perioadă când sunt în extindere focarele de pestă porcină.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: