Un primar ar vrea spital nou. Un medic îi răspunde: Visul meu este de a finanța un ascensor pentru pacienți

Medicul Mihai Moisescu reacționează după ce primarul din Motru a postat o fotografie cu un proiect de spital și heliport în localitate. Nu a fost depus nicăieri pentru finanțare și nici nu are o variantă de a obține bani, dar sunt probleme și cu asigurarea personalului medical. Medicul are o solicitare mai simplă: un ascensor pentru pacienți.


Primarul din Motru spune că vrea spital și heliport la Motru, dar medicul Mihai Moisescu reacționează și spune că acesta visează pentru că în actualul spital este un deficit serios de doctori. El mai atrage atenția că administrația nu face nimic pentru a atrage medici la Motru: 

”Este extraordinar să creadă și alții în visurile tale, dar .... și aici apare realitatea ! Motru are un deficit de medici pe majoritatea specialităților. Nu-mi aduc aminte ca, pentru a ”seduce” corpul medical, vreo administrație locală să fi făcut cel mai mic efort; și-mi amintesc anul 1983 când, venit în Cătunele (un soi de periferie a Motrului) ca medic, am solicitat un pat în spital pentru o perioadă în care să-mi găsesc un adăpost. Răspunsul a fost un ”NU” categoric, orașul fiind destinat doar ”clasei muncitoare”. Apoi anii au trecut, corpul medical s-a subțiat, pentru ca acum Motrul să devină un ”loc de unde se pleacă” sau, în cel mai bun caz se face naveta spre alte ”lumi”. Oare să fi găsit actualul primar, domnul Morega, ”cheia succesului”? M-aș bucura și aș face cinste edilului cu cel mai bun CARDHU (*pe care încă nu l-am deschis) dacă, atâta timp cât încă sunt viu, voi vedea măcar proiectul consacrat municipiului Motru”. 


Medicul Moisescu are și el un vis: un lift pentru pacienți. ”Până atunci, domnule primar și onorați consilieri, poate reușiți să puneți în practică visul meu (modest pe lângă ce precis veți face) de a finanța instalarea unui ascensor în policlinica veche, pentru sărmanii care chiar nu mai pot urca scările la cabinetele medicilor iar aceștia să nu mai fie nevoiți să consulte în parcare, printre tot felul de mașini (nimeni nu ține cont de semnul de circulație instalat în parcare) și curioși. Ce spuneți domnule primar Morega, dorința dumneavoastră de a instala acest ascensor, dorință la care mi-am adus și eu o mică participare se va materializa în viața asta ? Onoare muncii !!!”.

Vizualizări: 1,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: