Ce s-a întâmplat cu autobuzele şcolare de la Albeni care au fost puse sub sechestru

Autorităţile din comuna gorjeană Albeni au reuşit să scoată de sub sechestru maşinile primăriei şi cele două autobuze şcolare. Toate au fost puse sub sechestru din cauza unei datorii pe care primăria o avea din trecut şi pe care nu o achitase. Nici acum, după ce a plătit circa 80 de mii de lei acestei firme, ca să fie ridicat sechestrul, nimeni din primărie nu ştie exact de ce au fost plătiţi aceşti bani şi ce servicii au fost prestate de această firmă.

Norocul a fost ca edilii să găsească bani, peste 80 de mii de lei, ca să plătească această datorie şi să fie ridicat sechestrul de pe maşinile instituţiei, dar şi de pe microbuzele şcolare.

„Am fi fost puşi în situaţia de a nu putea aduce copiii la şcoală. Am reuşit să găsim fonduri, consilierii au fost de acord să plătim această datorie. Am luat bani pe care îi pregătiserăm pentru un drum. Am considerat că sunt mai importanţi elevii, să aibă transport”, a spus viceprimarul din Albeni, Marius Ţârcomnicu.

Dar de unde provine, mai exact, această datorie, n-a ştiut nimeni să spună. „Este o datorie mai veche, nu ştie nimeni despre această firmă. Ştim că ar fi fost nişte servicii de consultanţă în trecut, dar nu ştim exact. Nu s-a plătit la timp şi suma a fost majorată, s-au pus penalităţi şi am ajuns în situaţia de a ne fi pus sechestru. Cred că cu aceşti bani luam un alt microbuz, dar e important că am reuşit şi am convins consilierii să dăm aceşti bani acestei firme de care nu ştie nimeni. E un contract cu program intern al primăriei, care ar ajuta şi pe contabilitate. Nu ştie nimeni cum s-a făcut acest contract. Eu nu ştiu nimic despre această datorie şi nimeni nu ştie”, a mai adăugat acesta.

Directorul şcolii spune că a fost a doua oară când s-a întâmplat acest lucru, când copiii au rămas fără microbuze pentru că au fost puse sub sechestru. Dacă nu se rezolva această situaţie, mulţi copii n-ar fi avut cu ce să ajungă la şcoală. „Era a doua oară când s-a întâmplat asta. S-a întâmplat prima dată în timpul anului şcolar. Am rezolvat acum. Era o problemă gravă. La începutul anului şcolar, să nu ai transport. Începeam anul şcolar doar noi, profesorii. Era foarte dificil dacă nu se rezolva”, a spus Sorin Popescu, directorul şcolii.

Circa 200 de copii învaţă la şcoala din Albeni. Toţi sunt aduşi la şcoală cu un microbuz care face mai multe curse pentru ca elevii să fie în clase până la ora 8. Primăria are două microbuze şcolare, dar doar unul este folosit.

Galerie foto


Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: