Anunț important pentru beneficiarii de pensie de urmaș. Ce spune Casa de Pensii Gorj

În conformitate cu dispozițiile legale privind sistemul unitar de pensii publice, Casa de Pensii Gorj aduce la cunoștința tuturor copiilor beneficiari de pensie de urmaș că pentru a putea beneficia de acest drept în continuare, trebuie să facă dovada continuării studiilor. 

Ca o regulă generală, copiii beneficiari de pensie de urmaș cu vârsta peste 16 ani trebuie să prezinte o adeverință care să ateste faptul că urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii pentru anul școlar în curs. Termenul limită pentru depunerea acestei adeverințe este data de 25 septembrie a fiecărui an.

În cazul în care nu se va prezenta această adeverință până la data menționată, pensia de urmaș pentru luna octombrie va fi reținută conform procedurii legale.

Deoarece anul universitar începe la 1 octombrie și mulți dintre studenți sunt în imposibilitatea de a obține adeverința până la data de 25 septembrie, aceștia au opțiunea de a depune o declarație pe propria răspundere la sediul caselor teritoriale de pensii până la data menționată. În cazul în care nu se depune această declarație, pensia de urmaș pentru luna octombrie va fi reținută.

Studenții beneficiari de pensie de urmaș care au depus declarația pe propria răspundere au obligația de a prezenta adeverința originală sau copie/electronică care să ateste continuarea studiilor până la data de 25 octombrie a fiecărui an.

În cazul în care nu se prezintă această adeverință, pensia de urmaș pentru luna noiembrie va fi reținută conform procedurii legale.

De asemenea, dacă până la data de 25 decembrie a anului în curs nu se prezintă originalul adeverinței, pensia de urmaș se va suspenda începând cu prima zi a lunii următoare, adică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.


 

Vizualizări: 3,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: