Școală construită de la zero într-un sat din Gorj, lăsată în paragină. „ E într-un hal fără de hal!”

Bani aruncaţi pe Apa Sâmbetei. Şcoala care a fost ridicată de la zero în satul de strămutaţi din Câmpu Mare a fost lăsată în paragină. Sălile s-au umplut de mobilier vechi, materiale de construcţii şi holurile arata ca un coteţ. Porumbeii care şi-au făcut cuiburi în clădire au murit şi găseşti la tot pasul păsări moarte. În tot acest timp, clădirea în care s-au investit aproape două milioane de lei nu poate fi folosită în scopul în care a fost realizată şi nici nu va fi vreodată, spune directorul şcolii.

Paradoxul face ca elevii să înveţe acum, la grămadă, într-o şcoală veche cu toaletele încă în fundul curţii. Asta în timp ce, în clădirea realizată de la zero la Câmpu Mare, sunt grupuri sanitare moderne, dar nefolosite.

Cu timpul, toate au început să se degradeze. “Este ceva groaznic. Mi se rupe sufletul când văd că se dărmână. Bani îngropaţi”, a spus un localnic. „A ajuns într-un hal fără de hal. Era şcoală frumoasă construită pentru copii. Cum nu sunt copii? Păi alte şcoli cum stau deschise cu 5-6 copii? Aici nu s-a putut?”, s-a întrebat un alt localnic.

Directorul şcolii din Albeni, Sorin Popescu, a declarat că şcoala aşa va rămâne. „Nu va mai putea fi folosită niciodată pentru scopul în care a fost realizată. Nu sunt copii. Sunt foarte puţini şi este imposibil să funcţioneze aşa, nu permite legea. Acolo sunt doar 15 copii şi sunt repartizaţi în mai multe clase”, a spus acesta.

Culmea, şcoala în care învaţă acum copiii are toaletele în fundul curţii. „Sunt acele toalete de dinainte de 1989. Sunt în fundul curţii. Vom încerca să rezolvăm această problemă. Au fost alocaţi bani şi facem aceste grupuri sociale într-o clasă, cum am găsit spaţiul. Sperăm să terminăm până la finalul acestui an pentru că cred că suntem printre puţinele şcoli unde mai există astfel de toalete”, a declarat viceprimarul din Albeni, Marius Ţârcomnicu, cel care are, de altfel, şi atribuţiile de primar în prezent.

Galerie foto






Vizualizări: 4,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: