Un fotbalist gorjean a ridicat Cupa României, trofeu câștigat alături de Corvinul!

Corvinul a sărbătorit la Hunedoara, în stradă, câștigarea trofeului Cupei României. Fotbaliștii, printre care și gorjeanul Nicolae Pîrvulescu, s-au aflat în mijlocul fanilor, la Hunedoara, în noaptea câștigării competiției!

Fostul pandur Nicolae Pîrvulescu, a contribuit, alături de colegii de la Corvinul Hunedoara, la câștigarea Cupei României.  Acesta anticipa posibila câștigare a trofeului de la meciul anterior din semifinale. ”Motivație mai mare nu cred că există! Nu avem de ce să nu visăm și de acum înainte, am muncit foarte mult.

De la Liga 3 am muncit foarte mult, am făcut un sezon bun la Liga 2 acum, iar eu mă bucur că am ajuns unde am ajuns. Eu am avut și câteva accidentări, dar sunt bucuros că am avut sprijinul staffului, colegilor, iar asta m-a ajutat foarte mult.

E o seară unică, poate cea mai frumoasă din viața tuturor! Nu e nimic întâmplător, muncim mult, iar asta se vede în jocul nostru. Visăm și de acum înainte, vom munci și vom da totul, așa cum am făcut-o și azi”, a spus atunci Nicolae Pîrvulescu.

Echipa hunedoreană a devenit a cincea echipă din istoria fotbalului românesc care câștigă Cupa României din postura de formație din Liga 2, după Metalul Reșița (1954), Arieșul Turda (1971), Chimia Râmnicu Vâlcea (1973) și Rapid (1975).

A doua clasată în play-off-ul ligii secunde a trecut, miercuri seară, 15 mai 2024, la lovituri de departajare, cu scorul de 3-2, după ce după 90 și 120 de minute rezultatul a fost 2-2, de SC Oțelul Galați, clasata pe locul 2 în play-out-ul primei ligi, adică ocupanta locului 8 la general.

După încheierea meciului de la Sibiu și a festivității de premiere, Corvinul s-a întors la Hunedoara, unde a sărbătorit în mijlocul fanilor câștigarea Cupei României.

Dacă partida s-a încheiat aproape de ora 23:30, Corvinul și-a anunțat public fanii, la ora 00:32, că în jurul orei 02:00 va ajunge acasă și așteaptă fanii în piață.

”Hunedoara, venim! Ne vedem în piață, în jurul orei 02.00 să petrecem împreună!”, a transmis Corvinul, mesajul fiind însoțit de fotografia în care jucătorii, antrenorul secund Dinu Maghici și preparatorul fizic Cătălin Ojiga s-au fotografiat pe gazon la bustul gol, arătându-și mușchii, așa cum o făcuseră și după ce au trecut de CFR Cluj și FC Voluntari, în precedentele faze ale competiției.

Autocarul Corvinului a ajuns în centrul Hunedoarei la ora 03:00, unde jucătorii și stafful au fost întâmpinați de sute de suporteri, , în aplauze. S-a cântat, s-a dansat, s-a strigat și s-au ținut discursuri, cel care a atras cel mai mult atenția fiind al antrenorului Florin Maxim. ”Campionii, campionii!”, s-a auzit în repetate rânduri la Hunedoara.

În fața Casei de Cultură din Hunedoara, primarul, omul datorită căruia această echipă s-a ridicat din amatorismul în care se zbătea în Liga 3 de mulți ani, i-a numit legende ai Hunedoarei pe cei care au reușit performanța de a câștiga Cupa României în numele Corvinului și a anunțat suporterii că vineri echipa va prezenta trofeul municipiului, prin intermediul unei plimbări cu un autocar descoperit, în stilul marilor cluburi de fotbal.

”Dragi hunedoreni, ei sunt, din acest moment, legendele Hunedoarei! Să fim mândri de această echipă!”, a fost prezentarea pe care primarul Dan Bobouțanu le-a făcut-o celor de la Corvinul în fața suporterilor prezenți în piață.

Galerie foto





Vizualizări: 1,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: