UE vrea să interzică circulația mașinilor pe timpul nopții! 

La nivelul Uniunii Europene ar putea fi introduse restricții de circulație pe timpul nopții. UE ar putea interzice circulația mașinilor pe timpul nopții, conform unui proiect care propune impunerea unor limite pentru șoferii începători. 

UE ar putea interzice circulația mașinilor pe timpul nopții, între orele 00:00 și 06:00. Această măsură ar avea rolul de a reduce numărul accidentelor rutiere, anunță ProMotor.

Vizați de această restricție ar fi, însă, doar șoferii care au o experiență de conducere mai mică de 3 ani.

Statisticile arată că aceste categorii de șoferi prezintă cele mai ridicare riscuri de a fi victime ale accidentelor pe timp de noapte sau de a provoca evenimente rutiere grave pe timp de noapte.

Rata deceselor în accidente rutiere a crescut cu 4% în UE, în 2022, comparativ cu 2021. Iar în acest interval de timp, România a avut cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor de mașină.

Țara noastră este în fruntea țărilor europene în ceea ce privește numărul de decese provocate de accidentele rutiere. În România se înregistrează 86 de decese la un milion de locuitori.

Numărul deceselor din țara noastră este aproape dublu față de media europeană din 2022. Media de decese în 2022 a fost de 46 la un milion de locuitori în UE.

Conform unui raport publicat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR),  în anul 2023, la nivel național, au fost înregistrate 4.525 de accidente rutiere grave. În urma acestora, 1.545 de persoane au murit și alte 3.535 au fost rănite.

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: