Tabere pentru copiii de la DGASPC Gorj

Vara anului 2024 a fost una memorabilă pentru copiii aflați în sistemul de protecție al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. De-a lungul sezonului estival, aceștia au avut parte de o serie de excursii și tabere organizate atât la mare, cât și la munte, vizitând numeroase obiective turistice din județul Gorj și din alte regiuni ale țării.

Cu sprijinul unor oameni generoși și prin programe derulate de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, peste 250 de copii și tineri din sistemul de protecție specială au avut ocazia să petreacă zile relaxante în locuri pitorești. Printre destinațiile de pe litoral s-au numărat stațiuni bine cunoscute, precum Eforie Sud, Costinești și Mamaia. Copiii găzduiți în centrele DGASPC, cei aflați în plasament familial și cei din grija asistenților maternali s-au bucurat de aceste experiențe de neuitat.

Simona Coleașă, doctor alergolog, o apropiată a copiilor de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu. Datorită eforturilor sale, a reușit să strângă fonduri din sponsorizări, oferindu-le copiilor o tabără la mare în stațiunea Mamaia, unde cei mici s-au bucurat din plin de soare, nisip și apa sărată a mării.

De asemenea, contribuția Asociației „Din Mâna Lui” și a domnului Iosif Cercelaru, alături de sprijinul altor sponsori, a făcut posibilă organizarea acestor vacanțe.

Galerie foto










Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: