Transportul salariaților de la termo Rovinari, verificat de Corpul de control

Sindicatul Energia Rovinari a sesizat faptul că unii salariați circulă din luna decembrie înghesuiți într-un singur microbuz, deși trebuia să li se asigure două. Este vorba de cei care fac naveta pe ruta Negomir - Termocentrala Rovinari.

Potrivit contractului, ar fi trebuit să fie disponibil un microbuz pentru salariații care lucrează în schimburi și un altul pentru cei de la reparații, care sunt doar schimbul I.

Din decembrie anul trecut, salariații care lucrează doar schimbul I au fost înghesuiți în microbuzul celor care lucrează în ture.

Oamenii s-au plâns Sindicatului Energia Rovinari, care mai departe a sesizat public administreația. “Astăzi, conducerea C.E.O, a trimis Corpul de Control să verifice cele relatate de salariații beneficiari ai traseului respectiv și, spre surprinderea noastră am aflat că în toată această perioadă, de aproape două luni de zile, au fost confirmate, facturate și decontate ambele curse pentru schimbul unu, de către conducerea Sucursalei Electrocentrale Rovinari”, a comunicat sindicatul.

Cu alte cuvinte, cursele nu au fost făcute, dar au fost plătite. Potrivit sursei citate, firma care a decontat două microbuze în loc de unul ar fi controlată de Jan Popescu, șef departament sindical la SMEO.

“Dat fiind cunoscut faptul că firma de transport ce deservește traseul respectiv, conform contractului cu C.E.O este patronată/controlată de Jan Popescu (șef departament sindical, SMEO), mai nou prin rude de gradul unu interpuse, cât și faptul că responsabilul de contract Mocioi Daniel care a confirmat fictiv cursele este membru SMEO și Mason, coleg de lojă cu Gabriel Căldărușe, parașutat în această funcție prin influență SMEO la conducerea Sucursalei, atragem atenția Consiliului de Supraveghere cât și Directoratului Societății să destructureze acest grup infracțional organizat, să sesizeze organele abilitate ale statului, să rezilieze de îndată contractul de transport cu SC Eveline SRL implicată în săvârșirea infracțiunii și să recupereze prejiudiciul creeat urmând ca acesta să fie folosit la îmbunătățirea condițiilor de muncă ale salariaților din sucursală”, susține Sindicatul Energia Rovinari.

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, crede că organele de anchetă ar trebui să se autosesizeze. “Dacă s-a întâmplat așa, să răspundă cei care au săvârșit o asemenea infracțiune”, a spus Mitrescu.

Vizualizări: 4,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: