Cea mai mare fabrică de BCA din țară va fi ridicată în Gorj. Câți oameni va angaja!

O fabrică de blocuri ceramice va fi ridicată în orașul Târgu-Cărbunești. Autoritățile au eliberat deja autorizația de construire. Aici vor lucra aproximativ 130 de persoane, spune edilul orașului. Va fi cea mai mare fabrică de BCA-uri din țară, cu o capacitate de 500 de mii de metri cubi în fiecare an. În plus, energia termică ce va rezulta aici ar putea fi folosită la mai multe sere unde să fie cultivate legume românești.

Primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a anunțat că a fost eliberată deja autorizația pentru ridicarea fabricii. Investitorul este compania Soceram și va plăti, mai întâi, să aducă gazele aproape. Se va conecta direct la conducta BRUA.

“Este autorizație de construire eliberată. Așteptăm să înceapă lucrările. Am avut o discuție cu directorul pe dezvoltare de la Soceram și am primit promisiunea că vom putea să comunicăm și informații clare. Nu vreau să mă hazardez să dau termene.  Rețeaua de gaze trece aproape, dar acele gaze nu se ridică la standardele necesare acestei fabricii. Se vor lega din conducta BRUA. Ar fi o conductă de 6 kilometri de la cel mai apropiat loc până unde va fi construită fabrica. Investiția va fi asigurată tot de Soceram. Au luat acordul de la Tranzgaz”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești.

Odată ce va fi gata, aici ar putea fi angajați circa 130 de oameni. Va fi cea mai mare fabrică de blocuri ceramice din țară, iar materia primă necesară va fi furnizată din Gorj.

Primarul Dănuț Birău a explicat că și energia termică ce va fi produsă la viitoarea fabrică ar putea fi folosită în scop benefic în oraș. „Vor lucra acolo în jur de 130 de oameni. Va fi automatizată. Va fi mai mare decât cea de la Cordun, cu o capacitate de 500 de mii de metri cubi anual. Această producție ar urma să fie destinată exportului în mare parte. Materia primă ar trebui să fie adusă din zonă pentru aceste BCA-uri. S-a găsit sursa. Nisip, ciment și tot ce trebuie. Se va produce foarte multă energie termică. Vizavi de acest loc ar fi un teren pe care să amplasaăm niște sere, iar energia termică folosită la fabrica de BCA-uri să fie folosită în mod util să se producă legume românești de calitate”, a mai spus primarul, la 1 Plus TV.

Vizualizări: 4,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: