Termene lungi pentru minerii care se judecă pentru pensie

Sute de foști salariați ai Complexului Energetic Oltenia luptă în instanțe pentru pensii mai mari. Din păcate, compania nu eliberează în timp util adeverințele de care au nevoie sau forma acestora nu este corespunzătoare. Judecătorii dau termene peste termene, unele chiar și de patru luni.

A pățit-o un gorjean care a avut termen pe 9 octombrie, iar următorul a fost stabilit pentru luna februarie a anului viitor. Și astfel de cazuri nu sunt deloc puține.

"Instanța urmează a amâna prezenta cauză, urmând a se emite adresă către fostul angajator al contestatorului pentru a comunica criteriile care au fost avute în vedere la încadrarea activității potrivit disp. art. 30 alin. 1 lit. i din Legea nr. 263/2010, meseriile ocupate de intimat şi detaliate în adeverința depusa la dosar si sa înainteze la dosar fişa postului pentru fiecare meserie menționată în adeverință, să precizeze locul de muncă ocupat în perioada menționată în adeverință, activitățile desfășurate şi dacă acestea fac parte din procesul tehnologic de producere a energiei electrice din termocentrală, în raport de dispozițiile art. 30 lit. i din Legea 263/2010", se arată în minuta Tribunalului Gorj.

Procesul a început în februarie anul trecut, iar în februarie anul viitor va fi abia al patrulea termen de judecată. Instanțele sunt supraaglomerate și nu se mai dau termene la 2-4 săptămâni, așa cum se întâmpla acum câțiva ani.

Interesant este că oamenii sunt puși pe drumuri, dar cam toți câștigă procesele, spețele fiind asemănătoare. (A.M.)

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: