Supărare în primării: Salariile de la orașe sunt duble față de comune

E supărare mare în primăriile din Gorj, unde funcționarii se mobilizează să protesteze. Sunt revoltați că salariile lor sunt chiar și de două ori mai mici decât ale altor funcționari care lucrează în primării de orașe. Salariile nu au mai crescut din 2019, spune primarul din Dănești, Mădălin Paliță.

Edilul a explicat că salariile sunt plafonate la nivelul lefurilor viceprimarilor și nu au mai crescut de ani buni. Sunt peste 800 de primării din toată țara care au anunțat că vor face parte din acest protest.

„Vor să declanșeze un conflict de muncă, o grevă. În 2019, Guvernul a amânat creșterile salariale pentru primari și viceprimari și, implicit, pentru funcționarii din administrația locală. Se pot face astfel de derogări pe o perioadă limitată, dar în fiecare an, prin ordonanța trenuleț au fost prorogate și nu au mai crescut salariile. Au fost plafonate. Un funcționar public din primărie nu poate depăși viceprimarul”, a declarat primarul, la Radio Accent.

Principala supărare e că salariile de la comune, de exemplu, sunt și de două ori mai mici decât în primăriile de orașe. „Diferă foarte mult salariile din comună față de cele de oraș sau municipiu. Când spun mai mare, e chiar dublu față de comună. Eu le dau dreptate, dar ei trebuie să ceară drepturile și guvernanții să le mărească dacă consideră că au dreptate. Comuna Dănești e limitrofă municipiului Târgu Jiu. Compartimentul de Urbanism care are un singur funcționar poate rivaliza cu biroul de urbanism al municipiului Târgu Jiu în sensul că eliberăm extrem de multe autorizații de construire. E normal ca un funcționar să se simtă stânjenit față de un întreg serviciu. Legea nu ne dă dreptul să angajăm și am și redus. Am renunțat la două posturi că așa a vrut Guvernul”, a mai spus primarul din Dănești, Mădălin Paliță.

Vizualizări: 1,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: