Primar: Greva funcționarilor din administrație este îndreptățită

Primarii susțin greva funcționarilor din administrație. Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că protestul este îndreptățit.  


Funcționari din peste 800 de primării din ţară anunță că vor intra în grevă fiind nemulțumiți pentru că nu au primit majorările promise prin Legea salarizării. Astfel, pe 31 ianuarie este anunțată o grevă de avertisment, între orele 11.00 și 13.00, iar pe 5 februarie va fi declanșată greva generală pe termen nelimitat.

”Având în vedere că prețurile și puterea de cumpărare, și viața e grea, nu-mi explic de ce Guvernul nu ajută și această categorie. Eu cred că sindicatele din administrație nu se ridică la nivelul celorlalte sindicate, adică vocea nu e auzită până la nivelul Guvernului. Faptul că acum câteva zile au planificat o astfel de acțiune, repet, e binevenită și îndreptățită, în condițiile în care, tocmai ce vă spuneam, salariile din primării sunt raportate la nivelul salariului minim pe țară, iar în prezent salariul minim pe țară, așa cum spuneam, 3.300, iar încadrarea lor e la nivelul 2021, adică la nivelul de 2300. Salariații din administrațiile publice locale ar trebui să aibă un salariu decent.Luni, salariați din primărie au avut planificată o astfel de grevă”, a declarat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Vizualizări: 1,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: