A început încărcarea tichetelor educaționale pentru școlari

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat când sunt disponibile sumele de 500 de lei aferente tichetelor educaționale. Oficialul a precizat că începând de vineri a demarat încărcarea cardurilor de tichete educaționale.

Ministrul Adrian Câciu a explicat că se va face pentru început încărcarea cardurilor validate deja. “De azi (n. red vineri, 26 ianuarie) începe încărcarea cardurilor educaționale, care sunt în posesia beneficiarilor și voi monitoriza cu atenție ca săptămâna viitoare să închidem încărcarea pentru cardurile validate”, a spus ministrul Adrian Câciu, pentru edupedu.ro.

Sunt 485 de mii de carduri validate și care pot fi încărcate dacă au fost ridicate de părinți de la școală.

Cardurile au început să fie distribuite părinților începând cu data de 8 ianuarie și ar fi trebuit să fie încărcate în cel mult două zile lucrătoare.

Cu tichetele educaționale se pot cumpăra rechizite și haine pentru școală sau grădiniță dar nu sunt permise operațiuni de retragere de numerar sau preschimbare în numerar a celor 500 de lei și utilizarea lor în alte scopuri. Cardurile pot fi folosite doar pe teritoriul României, doar în unitățile afiliate și nu se poate emite restul banilor în cash, la unitățile de unde se achiziționează rechizitele /articolele de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educațional are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.

Sprijinul financiar de 500 lei se acordă o singură dată pentru un întreg an școlar, într-o tranșă unică. În funcție de evoluția veniturilor familiei, cei care au dreptul la această măsură de sprijin vor încasa sumele cuvenite pe tichetele pe suport electronic emise în acest an.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: