Supă cremă de post cu roşii şi ardei

Supa cremă de post cu roşii şi ardei este o supă extrem de simplă şi uşor de preparat. Fiind o supă de legume este numai bună pentru perioada de post.

Reţetele de post sunt uşor de preparat iar dacă îţi doreşti o supă cu multe vitamine poţi prepara rapid o supă cremă de roşii şi ardei.

Ingrediente: 30 ml ulei de măsline, 2 kg roșii, o ceapă, 2-3 morcovi, 5 ardei capia, o bucată de țelină, un cățel de usturoi, trei foi de dafin, o lingură de miere, crutoane cu usturoi, pătrunjel verde, sare şi piper.

Mod de preparare: 

Se așază roșiile pe grătarul încins și se coc, întorcându-le pe toate părţile, timp de 5 minute, până se pot decoji ușor. Se decojesc roșiile și se îndepărtează partea lemnoasă cu vârful unui cuțit. Se așază într-o oală potrivită și se acoperă cu apă, se asezonează de sare și piper, presărându-se foile de dafin. Între timp, se curăță, se spală și se toacă mărunt legumele iar usturoiul se zdrobește. Se încinge uleiul într-o oală și se adaugă toate legumele deodată, călindu-se până când se înmoaie, pe foc mic. Se toarnă 200 ml apă și se fierb mai departe, aproximativ 10 minute. Se amestecă roșiile cu legumele călite, se adaugă o lingură de miere și se condimentează cu sare și piper după gust. Se fierbe supa până când legumele au consistența dorită. Se pasează toate cu ajutorul unui blender până se obține un piure gros.

Se servește fierbinte, cu crutoane și se presară busuioc sau pătrunjel verde.

Vizualizări: 1,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: