Prăjitură de casă cu mascarpone şi cocos
Atunci când vă doriţi un desert rapid şi uşor de preparat puteţi prepara o prăjitură de casă. Reţeta de prăjitură cu mascarpone cu cocos este o prăjitură în straturi realizată cu ingrediente simple.
Prăjitura de casă în straturi, cu mascarpone, iaurt și cocos, este uşor de preparat şi aveţi nevoie doar de ouă, zahăr, făină, iaurt, mascarpone şi fulgi de cocos.
Ingrediente:
6 ouă
160 g zahăr
1 praf de sare
160 g făină
450 g iaurt
90 g zahăr pudră
250 g mascarpone
Fulgi de cocos
Mod de preparare:
Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, adăugând treptat și zahărul. Încorporăm gălbenușurile după care încorporăm și făina cernută. Transferăm aluatul pe o tavă de 40×30 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. După coacere, acoperim blatul cu o bucată de hârtie de copt și îl întoarcem pe partea cealaltă pentru a îndepărta hârtia pe care s-a copt. Uniformizăm marginile și tăiem în patru după care tăiem fiecare bucată în două. Măcinăm blatul rămas de la uniformizare. Mixăm iaurtul cu mascarpone și zahărul pudră, până la omogenizare. Umplem blaturile cu crema pregătită după care acoperim toată prăjitura cu crema rămasă și decorăm cu blatul măcinat și fulgi de cocos. O dăm la frigider pentru 1 oră.