Cum să prepari uşor salată de vinete la borcan
Vinetele sunt legumele de sezon pe care gospodinele le-ar dori mereu în cămară mai ales pentru o salată. Reţeta de vinete la borcan este una mai puţin obișnuită de conservare a vinetelor pentru iarnă, având şi maioneză dar poate un aperitiv minunat pe timp de iarnă şi se prepară foarte uşor.
Pentru a da un gust deosebit salatei aveţi nevoie şi de un condiment special cu gust de ciuperci pe care îl puteţi prepara acasă.
Ingrediente:
3 kg de vinete;
1 kg de ceapă albă;
400 g de maioneză;
50 g de condiment cu gust de ciuperci;
puțină sare;
200 ml de ulei.
Mod de preparare:
Tăiați vinetele spălate în cuburi de mărime medie. Transferați vinetele tăiate într-o cratiță, turnați apă rece sau călduță și condimentați cu puțină sare. Puneți cratița pe foc și așteptați apa să dea în clocot. Din acel moment blanșați 2 minute și scurgeți vinetele, transferându-le într-o strecurătoare. Într-o tigaie cu puțin ulei adăugați ceapa tocată mărunt și căliți la foc mediu până se rumenește și capătă o culoare aurie. În paralel, în altă tigaie prăjiți vinetele la foc mare până capătă o culoare aurie. Transferați ceapa prăjită într-un bol și adăugați vinetele. Adăugați condiment cu gust de ciuperci și maioneză. Amestecați cu o lingură astfel încât toate ingredientele să se combine între ele. Salata în sine este gustoasă și poate fi servită imediat. Dacă o păstraţi pentru iarnă puneţi în borcane curate și zvântate și așezați-o compact până la vârf. Acoperiți borcanele cu capace și transferați într-o cratiță cu prosop la bază, puneţi apă şi sterilizați 15 minute.