Sprijin financiar pentru peste 2,6 milioane de români: O nouă tranșă de 250 de lei pentru alimente

Guvernul României va oferi o nouă tranșă de sprijin financiar în valoare de 250 de lei pentru achiziția de alimente, de care vor beneficia peste 2,6 milioane de români. Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, pe pagina sa de Facebook.

Încărcarea cardurilor de alimente, cunoscute și sub denumirea de tichete sociale, va începe pe data de 15 octombrie. Acest ajutor este destinat persoanelor și familiilor aflate în situații financiare dificile.
Beneficiarii acestui sprijin includ persoanele (copii și adulți) cu handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare nu depășesc 2.210 lei. De asemenea, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, care au venituri lunare realizate pe membru de familie de până la 675 de lei, și familiile monoparentale cu venituri lunare similare, vor avea acces la această compensație.

Sprijinul se extinde și la familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutorul de incluziune, conform Legii 196/2016 privind venitul minim de incluziune, precum și la pensionarii din sistemul public de pensii care au venituri de până la 2.210 lei. De asemenea, persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare, se află printre cei care vor beneficia de aceste tichete sociale.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: