Protestatarul de la CEO a fost reangajat

Complexul Energetic Oltenia anunță că a decis să reangajeze bărbatul care a protestat, marți, într-un mod extrem pe scările companiei. Omul s-a legat cu lanțuri de balustradă și a amenințat că-și toarnă benzină pe el și-și dă foc, supărat că i-a fost încetat contractul de muncă. După discuțiile cu oficialii companiei, i s-a promis că va fi reangajat. 


Compania a transmis, într-un comunicat de presă, că s-a decis încheierea unui nou contract tot pe durată determinată. 

„Conform prevederilor legale, contractele de muncă pe perioadă determinată încetează de drept la data expirării perioadei de angajare stipulate în contract, acest principiu aplicându-se și în cazul de față.

Complexul Energetic Oltenia respectă prevederile legislației muncii din România. Potrivit art. 12 alin. (1) și art. 83 din Codul muncii, contractele individuale de muncă pe durată determinată sunt utilizate în situații clar definite de lege și nu pot avea ca obiect ocuparea unui post permanent, decât în cazurile excepționale prevăzute de legislație.

De asemenea, persoana care protestează a fost invitată la discuții de către conducerea Complexului Energetic Oltenia. În urma acestor discuții și a analizei situației, s-a decis încheierea unui nou contract de muncă pe durată determinată”, a comunicat compania.

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: