Ultimele probe pentru pornirea celui mai modern grup din CEO. Pensionarii sunt baza!

Cel mai modern grup al Termocentralei Rovinari va fi pus în funcțiune de pensionari care au fost rechemați la serviciu. Fără ei, spune un lider de sindicat din minerit, nu ar fi fost posibilă pornirea acestui grup. „Blocul 5 nu-l porneam noi nici dacă învia mama din groapă”, a afirmat un lider de sindicat.

În această săptămână, a declarat Jan Popescu, se fac probele finale pentru că grupul 5, aflat în modernizare de aproape un deceniu, va fi repornit. „Din discuțiile pe care le-am auzit inclusiv azi, în această săptămână, grupul numărul 5 va intra în probele finale și, luna aceasta, probabil vor fi făcute toate documentele pentru ca grupul numărul 5, după o investiție mare, să intre în sistem și să dea energia necesară pentru a avea în România lumină și cred că prețul energiei produse de grupul 5, indiferent ce se va întâmpla cu planul de restructurare, blocul 5, bazinul Rovinari va avea un preț să ne permită intrarea în piață oricând. Blocul 5 va intra în sistem luna aceasta”, a spus, la Radio Infinit, Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Sindicalistul a mai ținut să precizeze și că, dacă nu ar fi fost pensionarii, nu s-ar fi reușit pornirea acestui grup. Foarte mulți specialiști au fost chemați înapoi la serviciu special pentru punerea în funcțiune a acestuia.

„S-au stabilit persoanele care vor veni la această pornire. Cu riscul de a se supăra ceilalți colegi ai mei mineri și energeticieni, vă spun că dacă nu aveam în mijlocul nostru oameni cu experiență extraordinară în gestionarea acestui lucru, și mă refer la colegii mei care au venit de la pensie, oameni în vârstă, cu ani mulți în spate. Dacă nu acceptau să vină să ne dea o mână de ajutor, vă spun cu toată sinceritatea și responsabilitatea că blocul 5 nu-l porneam noi nici dacă învia mama din groapă. E ceva cu care nu s-a confruntat nimeni nici măcar din conducerea sucursalei pentru că nu am participat niciunul dintre noi și a fost nevoie să ne vină oameni de la pensie, oameni de 60 și ceva de ani, șefi de ateliere, șefi de secții care au pus suflet să pornească acest grup. Avem foarte mulți pensionari pe partea de termo-mecanică, rodieri și operatori cameră de comandă. Pionii principali în gestionarea grupului 5 sunt doi colegi care au venit de la pensie”, a mai subliniat Jan Popescu.

Modernizarea grupului a costat câteva sute de milioane de lei.

Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: