Jan Popescu despre protest, cu gândul la pensie

Încă un protest va avea loc săptămâna aceasta, la București. Minerii și energeticienii se întâlnesc mâine pentru a-și manifesta nemulțumirile cu privire la noua lege a pensiilor, dar și pentru a cere prelungirea activității Complexului Energetic Oltenia.

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, va trimite 50 de lideri la protest. 

”Și eu port discuții cu colegii mei. Singurul lider de sindicat care vorbește despre prelungirea duratei de viață a Complexului Energetic Oltenia sunt eu. Indiferent de ce se întâmplă, eu spun același lucru. Complexul Energetic Oltenia trebuie să aibă viață și după 2032. Mie îmi mai trebuie cel puțin 7 ani ca să ies la pensie. Trebuie să facem tot ce ține de noi ca termenele din planul de restructurare să fie decalate. Mâine, la mitingul de protest la care colegii mei din CEO vor participa, îi rog să înțeleagă ca poate vor fi vremuri la care vom fi mai mulți. Am primit aprobarea pentru 50 de persoane”, a spus sindicalistul la Radio Infinit.

Complexul Oltenia mai are aproximativ 6.000 de angajați cu contracte pe perioadă nedeterminată. La aceștia se adaugă și cei 1.800, cu contracte pe perioadă determinată, plus câteva sute de pensionari reangajați tot pe durată determinată.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: